Ha a fogyókúra nem fogyókúra

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Rengetegen járnak abban a cipőben, hogy egyszerűen képtelenek arra, hogy lemondjanak a csokiról vagy bármilyen hízlaló finomságról, és az estét vagy a délutánnak egy részét sportolással töltsék. Nos ez mostantól nem probléma, hiszen itt az a diéta, amellyel kis változtatással nagy eredményt érsz el!

image

Nem tudsz lemondani arról, hogy este a barátokkal vacsorázz? Rendezd te az összejöveteleket!- Így extra kalóriákat égethetsz el! Menj el vásárolni, cipeld haza a cuccokat, takarítsd ki az egész lakást: mire ezeknek a végére érsz, már nagyjából háromszáz kalóriát el is égettél! Biztos már sokszor hallottad azt a tanácsot miszerint lift helyett mostantól használd a lépcsőt: az emeletek magasságától függően mondjuk, óránként egy séta a harmadik szintre felér háromszáz vagy esetleg négyszáz kalória elégetésével: akár egy egész tábla csokoládét is eltűntethetsz így! Arról persze nem is beszélve, hogy a lépcsőzés nagyon jót tesz az izmaidnak és még az alakodat is formálja! Célszerű, ha ezentűl minden főételt megszórsz egy kis chili-vel, mivel ez gyorsítja az anyagcserét, és a hatására a szervezeted jóval több energiát használ fel az étel feldolgozásakor.

Az édességeknél pedig kapd elő a fahéjat, mert ez is hasonlóan remek zsírégető fűszer- ráadásul kevesebb cukrot is kívánsz majd! A baráti kávézások és beszélgetések mellett itt van egy újabb ötlet: menjetek el például bowlingozni: ezzel óránként százötven kalóriát égethetsz el! Felkelés után, mielőtt sor kerülne a reggelire, gyorsan húzz le egy pohár citromos vizet!- ez beindítja az anyagcserét, és így könnyebben feldolgozza a szervezeted az ételeket, plusz a tested sem raktároz el fölösleges zsírokat! Egy húszperces karaoke- parti is megoldás lehet: kalóriát égetsz el vele, stresszűző hatással van rád, levezetheted a feszültségedet, és a szereplés iránti vágyadat is kiélheted. Azonban nem csak az éneklés, de a nevetés is jót tesz az alakodnak: egy kellően vicces film vagy vígjátéksorozat hatvan kalóriát tesz semmissé, ami igazán nagy előny ha szereted a humort és a vicces sorozatokat: így összekötheted a szórakoztatót a hasznossal.

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …