Kamuprofilt csináltak rólad Facebookon?

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Magyar emberrel esett meg az a történet, hogy miután egy korábbi barátjával összevesztek, az létrehozott neki egy második Facebook-idővonalat. Te mit tettél volna a helyében?

Nap mint nap több ezer emberrel beszélünk, és nem is gondolnánk el, mennyi titkunkat mondjuk ki. Ez már bőven elég lehet ahhoz, hogy valaki, akivel éppenséggel most vesztünk össze, ki tudjon találni egy ilyen primitív megoldást. Főszereplőnk is ebbe a csapdába esett, lássuk most az ő történetét.

Emberünknek volt egy nagyon jó barátja – mondhatjuk úgy is, hogy az egyik legjobb barátja volt. A barát mondvacsinált okokra hivatkozva ezt a kapcsolatot felmondta; hogy miért, azt nem tudjuk. Pár hét múlva létrejött Facebookon egy hamis profil, méghozzá olyan elemekkel, melyekről csak ő tud. Ilyen lehet egy e-mail cím, mellyel regisztrált, egy kiírás az idővonalára, egy üzenet valakinek… Persze ezzel hamar lebuktatta magát; nem is kell mondanunk, hogy bolhából elefántot is szereztünk, hiszen egy teljesen hétköznapi történet lett úgy felfújva a kiírásban és az üzenetben, hogy azzal hülyének lehet nézni főhősünket. De nem így történt. Egy nagy nevetés lett mindössze az egészből, amikor az elküldött üzenet címzettje meglátta azt. A titokzatos csalón azóta emberünk ismerősei végigröhögték már magukat, hiszen nem értik, hogy tud valaki ilyen primitív eszközökhöz folyamodni.

De ekkor jött a következő lépés. Főszereplőnk nem akarta csak úgy annyiban hagyni a történéseket, hiszen az ő életében egy elég fontos dologról van szó. Olyan hazugságokat hallott vissza a kamuadatlapról és a címzettektől, amelyeknek szinte már valóságalapja sincs. Így úgy döntött, feljelentést tesz. Nem tudta a volt barátra rábizonyítani, hogy ő volt, így kénytelen volt más úton elintézni. A rendőrség kikérte a Facebooktól a kamuprofil regisztrálójának az IP-címét, ezt pedig sikerült lenyomozni. Egészen megdöbbentő eredményt kapott: persze, hogy az exbarát volt.

Így néz ki, ha letiltanak

Személyazonossággal való visszaélés és többszörös becsületsértés miatt hat hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott a volt barát. Életével innentől kezdve nem nagyon tud mit kezdeni majd.

A volt barát jelentősen megfizetett elmeháborodott ötlete miatt. Ilyet sem fog tenni már.

About Tr220

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …