Hejjes sírási hibák 2.0 – Amikor nagyon gáz a hiba

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Helyesírási hibákat gyakran vét a mai nép az Interneten költött hozzászólásokban, cikkekben és hasonló, kisebb közösségek számára írt blogbejegyzésekben. Nem biztos, hogy észrevesszük a saját hibánkat, de igazából ezekben az esetekben nem olyan nagy probléma, ha becsúszik egy-két helyesírási, nyelvtani vagy stilisztikai hiba.

De mi van, ha nem csak egy szimpla blogbejegyzésről van szó?

Képriportunk következik.

1

Az ijen, vagy ehhez hasonló táblákat általában tájékoztató jelleggel helyezik ki bizonyos út-szakaszokhoz, a balesetveszéj elkerülése érdekében. Reméljük, kevés ilyen helyesírási baleset található az országban. (kép: bevezetem.hu)

2

A rövid vagy hosszú magánhangzó sok helyen kísérti az embereket, de itt valahogy még a soknál is több a hiba. (kép: urbanista.blog.hu)

3

Székelyudvarhelyen sem tündököl a magyar helyesírás. (kép: szekelyhon.ro)

4

A Praktikerben ezen a héten olyan bútorok kaphatóak, melyeknek faára van. Ha így értelmeznénk a melléknév+főnév összetételt, sokáig gondolkozhatnánk, hogy mit jelent. (kép: gatling.ikk.sztaki.hu)

5

A BKK FUTÁR forgalomirányítási és utastájékoztatási projektjét nehéz összefésülni a Mercedes Citaro autóbuszok LAWO kijelzőivel: ugyan helyesírási hibának tűnik, mégsem az az É betű hiánya (hasonló a pítész utca). A hiba azóta már megoldódott. (kép: urbanista.blog.hu)

6

Március 29-én adták át a Kelenföd vasútállomás és a Keleti pályaudvar között közlekedő M4-es metrót. (kép: kozlekedes.org)

8

7

Nem két c-vel írják? Mi az a mosógatószer? Csak néhány a Tesco hibáiról az Interneten keringő képen közül.

About Tr220

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …