Misztikus filmek és sorozatok

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

A rendezők körében népszerűek az olyan filmek, amelyeknek a valóságtartalma nem teljes, azaz találunk benne olyan elemeket, amelyek a valóságban természetfeletti erők nélkül nem játszódhatnak le. Ilyenek a szellemekkel történő társalgás, két különböző idősík, rejtélyes helyek és hasonló, a valóságban lejátszhatatlan események. Cikkünkben néhány ilyen filmet és sorozatot gyűjtöttünk össze.

Ha igaz volna…

A filmben a főszereplő nő, Elizabeth (Reese Witherspoon) szellemként jelenik meg, és mindössze egyetlen emberrel tud kapcsolatot teremteni, Daviddel (Mark Ruffalo). A férfi látszólag magában beszél, mert mások Elizabethet nem látják. A kutatás, hogy a nő ki is valójában, megdöbbentő eredményt hoz. Eközben a szerelem ember és szellem között lassan, de biztosan teljesedek ki.

Tökéletes film azok számára, akik egy romantikus dráma-vígjátékra vágynak, mely mindkét műfaj elemeit tartalmazza.

Ház a tónál

Kate (Sandra Bullock) és Alex (Keanu Reeves) ugyanabban a házban laknak, de egy kis csavarral megtoldva: két év távolságra egymástól. Kapcsolattartási módjuk a levelezés.  Alex a két évvel korábbi Kate-tel tud csak találkozni, aki azonban még semmit sem tud Alexről.

A film vonzása nem a misztikus jelenségre alapul, hanem a romantikára.

Tru Calling – Az őrangyal

A sorozat főszereplője, Tru (Eliza Dushku) különleges képességgel bír: újraéli a napot, ha egy halott a segítségét kéri. A lány egy hullaházban dolgozik, így viszonylag sokszor megtörténik vele az eset. Számtalan embert kell megmentenie, akiket nem ismer, így tulajdonképpen többször magából csinál hülyét, amikor valakit meg akar menteni.

A 26 részes sorozat két évadból áll, kellemes időtöltést nyújt azoknak, akik valamilyen izgalommal teli sorozatot szeretnének végignézni. Jelenleg az RTL II-n láthatóak a sorozat epizódjai hétvégén éjjel.

Lost – Eltűntek

Egy repülőgép-szerencsétlenség túlélői egy szigeten rekednek. Ahhoz, hogy életben maradjanak, ellenségeknek is össze kell fogniuk. Az orvos, Jack (Matthew Fox), a titkolózó Kate (Evangeline Lilly), a kissé humoros és furcsa Hurley (Jorge Garcia), a drogos rocksztár, Charlie (Dominic Monaghan), a közel-keleti Sayid (Naveen Andrews), a senkiben sem bízó Sawyer (Josh Holloway), a koreai pár, Sun és Jin (Yoon-jin Kim és Daniel Dae Kim), az apját, Michaelt először látó Walt (Harold Perrineau és Malcolm David Kelley), a sziget furcsa titkait felderítő Locke (Terry O’Quinn), az önző Shannon (Maggie Grace) és testvére, Boone (Ian Somerhalder) mind azért küzdenek, hogy kijuthassanak a szigetről, ki-ki a maga módján.

A hat évados sorozat számos díjat és elismerést könyvelhet el magának. Ajánlott mindenkinek, aki szereti és követni is tudja a valóságtól elrugaszkodott eseményeket.

A Búra alatt

SPOILER: a leírásban a cselekmény egyes elemei megtalálhatók!

Egy októberi napon Chester’s Mill lakói felett ítélet hirdettetik, és egy rejtélyes búra kerül föléjük, amely láthatatlan és átjárhatatlan. Ebből számos baleset adódik: a búrába történő ütközések, mágneses vihar, elektromos eszközökkel együtt élők halála (pacemaker, hallókészülék). A városba zárt lakók közt kitör a pánik és a feszültség egyre jobban nő, ami újabb rejtélyes halálokhoz vezet.

A sorozat második évadja hamarosan látható lesz a TV2-n.

Következő cikkeinkben a két utóbbi sorozatra vetünk néhány pillantást közelebbről.

About Tr220

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …