Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

A cikk olvasási ideje kb. 6 perc

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és még a pénztárcádat is kíméli. Olvasásra fel!

L. J. Wesley: 12 első randi

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem. Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

Ide kattintva máris a tied lehet. Te melyik pasit választanád?

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Életem legcsodálatosabb nyara tombol, én pedig élvezem minden pillanatát. Élvezem, hogy szeretve vagyok és én is szeretek, hogy végre a barátaimmal lehetek, hogy a leghatalmasabb gondom az, hogy hogyan tussoljam el a nagymamám elől a másnaposság jeleit. Aztán egy délelőtt minden megváltozik. Tinédzser vagyok, mégis felnőttként kell döntenem, ez a döntés pedig végigkíséri majd az egész életemet. Dönthetek a szívemmel szemben? Nem, semmiféleképpen sem. De miféle lavinát indítok el azzal, ha úgy döntök, ahogy az a szívemnek kedves? Hogyan fogok megőrizni egy olyan titkot, amit már sosem lehet megmásítani, és észreveszem-e, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki titkolózik?

Kattints ide, hogy a tied lehessen, és társulj a kelekótya szereplőkhöz a szépséges Írországban.

Tomcsik Nóra: A baronet lánya

A huszonegy éves Gwendolyn izgatottan várja, hogy Londonba érkezve újra találkozhasson a jóképű és megnyerő Mr. Colinnal, és arról álmodozik, hogy hamarosan a férfi felesége lesz. Apja azonban egy másik, előkelőbb fiatalembert jelöl ki a számára. Gwendolyn eltökéli, hogy kitart Mr. Colin mellett, akár megszökni is kész a férfival, ezzel azonban veszélybe sodorja saját becsületét.

Ide kattintva elmerülhetsz a 19. századi romantikában, a vadregényes Skóciában.

Krencz Nóra: A követ

Mi a közös egy gyűrött, szakadt papírfecniben és egy méregdrága fülbevalóban? Azt gondolnád, semmi, de ne legyél ebben olyan biztos!

Livly csupán néhány hónapja költözött el az intézetből. Egyedül tengeti napjait és alkalmi munkával igyekszik fenntartani magát. Mindennél jobban szereti a történelmet és egészséges kíváncsiságának hála, elég jártas is benne. Továbbtanulni ugyan nem tud, de mindenáron pénzt akar keresni, hogy ezt megtehesse. Az életébe egy idegen hozza el a fordulatot, aki egy álláshirdetés szórólapját nyomja a kezébe. Livly úgy érzi, nincs esélye rá, hogy felvegyék tárlatvezetőnek a fővárosi palotába. A véleménye akkor változik meg, amikor kézhez kap egy csomagot, benne egy fülbevalóval. Az ékszer mellett egy üzenetet is talál: 
„Új életed kulcsa. Nagyon vigyázz rá!”

Ha elmenekülnél ebbe a mesés világban, kattints ide, és máris olvashatod.

Robin O’Wrightly: Emlékkönyv

Az első világháború vége után két évvel, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között… Van-e közös jövőjük a trianoni békeszerződés árnyékában, vagy elsöpri őket a történelem vihara? Mitől válik mégis különlegessé ez a történet, ha egyszer a háborúban oly gyakori esemény övezi? Vajon összehozható-e újra a viharvert, csonka család, és ha igen, hogyan, ha pedig nem, miért? Hogy tudta meg a szerző ezt az egészet? Mi lett volna, ha…? 
És mi történt valójában? A szeretet és a szerelem vajon tényleg mindent legyőz? Erre a tömérdek kérdésre Robin O’Wrightly harmadik regénye, az Emlékkönny válaszol. 1920-tól napjainkig száz év pereg le, amelyben egy megrendítő családi legendárium tárul fel valós eseményeken alapuló, de mégis meseszerű formában. A könyv célja a halottak hazugságból való megtisztítása, a lehetséges bűneik feloldása, és a megismert igazság kimondása.

Ha egy megrendítő, igaz történeten alapuló regényt olvasnál, kattints ide.

About BHajni

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …