Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, azonban ennek pontos valószínűségét csak komoly matematikai tudás birtokában tudnánk megadni. A legutóbbi szlovákok elleni itthoni vereség nem könnyítette meg a csapat dolgát és közelebb hozta  pontszámban a nemzeti együtteseket, ezáltal kiélezve a versenyfutást a továbbjutó helyekért.

Talán sokan azt mondják, hogy előbb tennének komolyabb összeget egy kaszinó rulettasztalánál a dupla nullára, mint, hogy kijusson a magyar válogatott, de korántsem ennyire vészes még a helyzet. Két héten belül nagyon sok mindenre választ kaphatunk, hiszen két mérkőzést is játszik a válogatott és addig akár el is dőlhet a ki vagy a ki nem jutás. Tekintsük át a fiúk előtt tornyosuló akadályokat időrendi sorrendben.

Még 3 mérkőzés van hátra

2019. 10.10. Csütörtök, Split: Horvátország – Magyarország (20:45)

A horvátok elleni idegenbeli megmérettetés sem lesz sétagalopp a válogatott számára, főleg, hogy itthon sikerült győznünk, ami azt jelenti, hogy a horvátok megkettőzött erővel fognak ellenünk rohamozni. Az sem segít, hogy az egyik alapember Baráth Botondra nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szintén közel volt az eltiltáshoz, de szerencsére Dzsudzsák Balázs közbelépésével nem sikerült leteremtenie a bírókat az első gólt megelőző leshelyzet miatt. Az biztos, hogy pokoli hangulatra számíthatnak Splitben, mind a játékosok, mind pedig az idegenbe kiutazó magyar szurkolók. Nem lesz egyszerű feladat, de nem is lehetetlen.

2019.10.13. Vasárnap, Budapest: Magyarország – Azerbajdzsán (18:00)

Ezen a mérkőzésen nem lehet hibázni. Gőzerővel menni kell előre függetlenül attól, hogy milyen eredményt érünk el a horvátok ellen, illetve a szlovákok Wales ellen. Remélhetőleg már az első félidőben eldöntik a fiúk a találkozót, hogy a szünetben lazításképp a Book of Ra  online játék néhányszori megpörgetésével üssük el az időt. Többek között azért is nagyon fontos ez a mérkőzés, mert ezzel egy időben fognak Horvátországban vendégeskedni északi szomszédaink, és ha kedvezően alakulnak az eredmények, akkor egy nagyarányú győzelemmel óriási lépést tehetnénk a továbbjutás felé.

2019.11.19. Vasárnap, Cardiff: Wales – Magyarország (20:45)

Tét nélküli mérkőzés vagy vérre menő küzdelem? Mind a két variáció elképzelhető a záró fordulóban. Az biztos, hogy egyik esetben sem lesz egyszerű dolga a válogatott tagjainak, hiszen annak ellenére, hogy 6 pontot gyűjtött Wales csapata, hazai pályán eddig Szlovákia és Azerbajdzsán együttesét is sikerült legyőzniük. Ellenünk is a győzelem lesz a célja az északiaknak, nekünk pedig stabilan kell játszanunk, hogy begyűjtsük a 3 pontot, amely lehet, hogy a továbbjutást fogja jelenteni. Az mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy itthon 1-0 arányban legyőztük Waleset Pátkai sorsdöntő találatával, amiből erőt lehet meríteni az idegenbeli párhacra.

Esély mindig van

Matematika zárthelyi példafeladat is lehetne annak meghatározása, hogy pontosan mekkora jelenleg az esélye a magyar válogatottnak az Európa Bajnokságra történő kijutásra. Az esélyek mérkőzésről mérkőzésre változni fognak és valószínűleg október 13 után már sokkal tisztább lesz a kép. Addig azonban buzdíthatjuk futballistáinkat a mérkőzések helyszínein vagy a tévéképernyők előtt nézve a mérkőzéseket. Tovább azért is lenne rendkívül fontos a kijutás, mert haza környezetben játszhatna a válogatott, hiszen a megújuló Puskás Ferenc Stadion is rendezési helyszín lesz az elkövetkező EB-n. Hajrá fiúk, hajrá magyarok!

About kedvesdruida

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …