Részegség Manók

A cikk olvasási ideje kb. 6 perc

Közkedvelt tévhit, hogy az alkoholos italok fogyasztása részegséget okoz. Mint említettem, tévhit, a modern mágiaelmélet bebizonyította ugyanis, hogy itt pusztán az alkohol közelsége, feltehetőleg illatterápiás úton gonosz kis manókat idéz meg, melyek elhitetik velünk, hogy be vagyunk rúgva, mint pöttyöslabda a csalánbozótba. A cikk célja eme lényeket leleplezni.

A Pumpás

I.sz.m.a. (Idézéséhez szükséges minimális alkoholmennyiség): 1-2 pohár

Kinézet: 10-15 cm magas, lila színű, zöld sapkában, csíkos zokniban.Villámgyorsan tud iszkolni.

Felszerelés: Kicsi pumpás szerkezet

Kivel ne történt volna meg, hogy vett egy pohár italt, nem nézett oda, és már el is tűnt a fele? Ilyenkor a Pumpás áldozatai voltunk, aki, míg nem figyeltünk, kis szerkezetével már ki is szippantotta a pohár tartalmának jelentős részét.

 

A Sminkmester

I.sz.m.a.: 2-3 pohár

Kinézet: 8-10 cm -es, apró polip, pantomim-festéssel.

Felszerelés: Teljes smink- és plasztikai sebész készlet.

Mikor azt vesszük észre, hogy a mellettünk ülő randa, pattanásos,szemüveges, nyávogó hangú izé szépen lassan Johnny Depp-pé / Angelina
Jollie-vé változik, lecsapott a Sminkmester. Amíg poharunk tartalmára figyelünk, odaszalad, és apró, szinte észrevehetetlen sminket tesz rá, és minimális sebészi beavatkozásokat végez, majd ez utóbbiak nyomait eltünteti varázserejével, és a végére már magát a Tökélyt látjuk az illetőben. Sajnos a smink  lekopik, a beavatkozások pedig felszívódnak reggelre, és olyankor jön a rököny, meg az ijedtség.

 

A Dalhalál

I.sz.m.a.: 4-5 pohár

Kinézet: 16-18 cm magas emberke, zöld – barna szín-összeállítású posztógúnya á lá Robin Hood, hátán apró, elátkozott lant.

Felszerelés: Mondtam már, hogy apró lant!

Ezen csínytevő először is az ember vállára áll, és dudorászni kezd valami fülbemászó, ismert dallamot, olyan érzelmesen, hogy nem lehet nem csatlakozni az énekléshez. Ezután lantján elkezdi kísérni, ezzel olyan felhangokat, disszonanciákat okozva, melyek csak kifelé hallhatók, és élvezhetetlenné teszi mindenki számára egyébként hibátlan, pontos, lágy, tanult énekünket. Furcsa képessége azonban ezeknek a manóknak, hogy akiknek a vállán ül egy, az a többiek dalát is élvezni tudja – és csatlakozik.

 

A Gyomorforgató

I.sz.m.a.: 8-10 pohár

Kinézet: kb. 30-35 centi átmérőjű, hosszú szívó-fúvó szájszervvel rendelkező átlátszó, légnemű lebegő gömb.

Felszerelés: láthatatlan répa.

Ezen teremtmény mind közül a legundorítóbb, már létezése is istenkáromlás, soha nem szabadott volna megidézni Leng ocsmány síkjáról… Előre bevazelinezett szájszervét észrevétlenül az ember gyomrába csúsztatja, majd először láthatatlanná tett, apróra rágott répadarabokat juttat be, majd szintén hosszú nyelvével elkezdi kavargatni a gyomor tartalmát. Közvetlenül a “kitörés” előtt tovaröppen, és biztonságos távolból figyeli, a következményeket, és azt, ahogy furcsálkodva tekint mindenki a répára.

 

A Padlórángató (Macskakövesítő)

I.sz.m.a.: 5-6 pohár

Kinézet: 5-10 méter magas, föld alatti teremtmény, feltehetőleg láthatatlan, vagy igen jól álcázza magát.

Felszerelés: Neki olyan nem kell.

Tegyük fel, néhány pohár alkohol elfogyasztása után szeretnénk táncolni. Amúgy Flatleyt, az Ameri-ír sztepptánc királyt megszégyenítő fergetegességünk suta botladozássá válik, és az egyensúlyunkért küzdünk.

Ez azért van, mert a Padlórángató ilyenkor alánk kúszik, felpúposítja a hátát, és azzal együtt a padlót is. Ilyen körülmények közt nem csoda, hogy a legkecsesebb légies mozdulat is a legközelebbi asztal alatt végződhet, miközben magunkra rántjuk annak teljes tartalmát. Ugyanez a szörnyeteg hazakísér minket, közben mindent elkövetve, hogy a tükörsima betonon is teljesen váratlanul orra bukjunk, mintha macskakövön lennénk.

 

A Térrendező

I.sz.m.a.: 15-20 pohár.

Kinézet: alakváltoztató, amőba-szerü zselédolog.

Felszerelés: teleport-puska

ö nem a kocsmában lakik, hanem a városodban, és jól tudja, hol laksz. Neki az a dolga, hogy amíg te a kocsmában töltöd az idődet, ö elindul, és szépen kicserélgeti az összes utcanévtáblát, átirányítja az utakat, átrendezi a teret. Ha nagyon sok időt öltesz a kocsmában, képes akár egész városrészeket is átrendezni. Amikor elindulsz hazafelé, te pontosan tudod, hogy merre kellene hazamenned, de baromira eltévedsz, mert már nem úgy néz ki a városod, ahogy kellene.

 

A Zármester és segédje, Smirgli Berci

I.sz.m.a.: 6-8 pohár

Kinézet: másfél méter magas bibircsókos vénember overallban.

Segédje kb 2-3centi magas, leginkább borostás sünhöz hasonló, négy végtagú

teremtmény.

Felszerelés: dematerializáló, 6-8 teljesen azonos kulcslyuk.

Ezek ketten mindig együtt dolgoznak. Amíg hazajutunk, Berci szépen megreszeli a kulcsunkat, a Zármester, pedig átsétál az anyagtalanná tett ajtón, és készenlétbe helyezi a kulcslyukakat. Mikor megérkezünk, az összeset dematerializálja, kidugja az ajtón kívülre, és össze-vissza rángatja. Természetesen akkor sem nyertünk semmit, ha véletlenül mégis beletalálnánk a valódiba, hiszen kulcsaink átalakításokon mentek keresztül, így csak nagy szenvedések árán juthatunk be.

 

A Szobaforgató

I.sz.m.a.: 10-12 pohár

Kinézet: Pici, zöld színű, zöld ruhás, csíkos zoknis, hosszú fülű manó

Felszerelés: szobaemelő, körfűrész.

Mikor már azt hinnénk, hogy végre békében lehetünk, és a viszontagságok után holtfáradtan az ágyba dőlünk, megjelenik ez a galád manó. Teljesen hangtalan körfűrészével körbevágja ágyunk körül a padlót, majd szobaemelőjével megemeli, és forgatni kezdi körülöttünk szobánkat, ezzel felettébb kellemetlen, tengeribetegséghez hasonlatos állapotot létrehozva bennünk.

 

A Kalapácsos

I.sz.m.a.: 8-10 pohár

Kinézet: apró, randa, büdös gnóm

Felszerelés: Szájszárító, szájbüdösítő, görényszagú dezodor, sminkkészlet, nyelvlepedék, hatalmas ólomkalapács, vagy légkalapács.

Ezt a manót még a többiek is utálják, így csak másnap reggel jelenik meg. Először is stylist-készletével elrendezi kinézetünket, befúj a sprével, szájunkat kiszárítja, bebüdösíti, nyelvükre lepedéket ken, majd bemászik a fülünkön, és kalapácsával elkezdi fejünket verni – belülről.

Forrás:

https://www.pocox.hu/pocox/2010/05/reszegseg-manok/

About kedvesdruida

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …