A hercegnő és a sárkányok dala – ajánló

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Tomcsik Nóri ifjúsági fantasy-ja, A hercegnő és a sárkányok dala egy könnyed kis kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A történet főszereplője egy tolvajok által felnevelt 15 éves lány, Felicia, aki éppen a gyermekkor és a felnőttkor határán egyensúlyozik. Egész életében fiúként nevelkedett és lopásból tartotta fenn magát, de amint megismerkedik a másik főszereplővel, Edmunddal, megfordul vele a világ, és egyre inkább zavarni kezdi, hogy fiúként tekintenek rá, majd ki is kéri magának a dolgot, és a korábbi fiús beceneve helyett elkezdi használni a Felicia nevet, Edmund hatására.

Edmund egy kovács fia, aki apródként éli mindennapjait a király udvarában, ahol Sir Marcus szolgálatában áll és várja az áhított lovaggá ütést. Felicia és Edmund kapcsolata döcögősen indul, mivel a lány nem hiszi el a fiú „meséjét” a sárkányokról, majd Edmund annyira érdekelni kezdi őt, hogy az ellenérzéseit hátra hagyva érdeklődni kezd a sárkányok iránt, végül a sorozatos találkozások hatására egymásba is szeretnek.

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Felicia múltjára is fény derül, és immár egy kisebb csapat is megalakul, Felicia, Edmund és Sir Marcus személyében, akiknek fel kell kutatniuk a sárkányokat, hogy a birodalmat megmenthessék. Mindenki bedobja saját képességét, hogy együttes erővel diadalmaskodhassanak a gonosz király felett, aki meg akarja szerezni magának az összes birodalmat.

A történet könnyen olvasható, a gyermekek is probléma nélkül haladhatnak vele, nincsenek bonyolult szálak, nem kell minden apró részletre figyelni, mégis szórakoztató, olvasmányos és kellőképpen kidolgozott, továbbá eléggé rövid ahhoz, hogy a gyerekeket se riassza el az olvasástól, mégsem kurta, az embernek nincs hiányérzete. A főhősök is szerethetőek, még jellemfejlődést is tapasztalhatunk, a karakterek élnek, van személyiségük. A hercegnő és a sárkányok dala könnyed kis kikapcsolódás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, mellőzve a klasszikus, megmentésre váró hercegnő meséjét, mivel Felicia egy igazi, kemény csaj; tökéletes példa a kislányok számára.

Egy szórakoztató regényhez volt szerencsém, amit bátran ajánlok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

 

About BHajni

Check Also

A változások kora – könyvajánló

Tomcsik Nóra, A változások kora című regénye a 20. század eleji Angliába kalauzol el minket, …