Betegség és lélek

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A modern orvostudomány nemrégiben megerősítette azt a feltételezést, hogy léteznek lelki eredetű betegségek. Egy állítás azonban ennél jóval merészebb, mégpedig az, hogy minden testi és mentális tünet lelki okokra vezethető vissza.

4

A betegség megjelenése azt jelzi, hogy kibillentünk az egyensúlyi állapotból – lefordítva ez azt jelenti, hogy nem vagyunk egészségesek. Egy betegség arra figyelmeztet, hogy ideje valamit átgondolni és változtatni a jelenlegi életvitelen.

A megbetegedés folyamatának különböző fokozatai vannak. Először jelentkezik a rossz közérzet, az enyhe fájdalom és nem utolsó sorban a megváltozott teljesítőképesség (lelassulás). Ez ugyan nem etalon, hiszen a tünetek emberenként és betegségenként is lehetnek eltérőek.

A legkisebb rendellenesség mutatkozásakor is már érdemes egy alapos önvizsgálatot végezni, ugyanis sok esetben megelőzhető a baj, ha már a legkisebb tünetre felfigyelünk . Amennyiben elkerülik a figyelmünket az apró jelek, amelyeket a testünk küld nekünk, akkor már akut tüneteket fogunk tapasztalni és csak akkor kapunk észbe amikor már nagyon nagy a baj, a legrosszabb esetben visszafordíthatatlan betegség alakul ki. Emiatt nagyon is figyelnünk kell a testünkre és a jelekre, mert nagyon sok esetben visszafordítható a betegség.

A karma törvénye szerint a testi és a tudati tünetek, sőt még a balesetek is iránymutatóként foghatók fel eddigi életünkre nézve. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik vakon jönnek a világra, akik mozgássérültek vagy éppen egy gyógyíthatatlan betegségben szenvednek? Milyen okból betegedhet meg egy csecsemő vagy egy kisgyermek? Egyesek szerint eza jel nem a gyermeknek szól, hanem a szülőnek.Egy másik elmélet szerint akik ilyen betegségekben szenvednek, azok valamilyen nagy bűnt követtek el előző életükben, és most – a következő életükben – vezekelnek ezért a bűnért. Viszont nem minden ilyen betegséget értelmez a karma büntetésként.

Aki mozgássérült, annak feladata az, hogy a jelenlegi állapotában fejlődjön és valósítsa meg a vágyait. Mindenki különböző korlátokkal és lehetőségekkel születik, amelyekből élete során ki kell hoznia számára a legjobbat. Az ilyen korlátokat sajnos nem lehet megváltoztatni, hanem el kell fogadni.

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …