Brazil party – az új bulistílus

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A nyári esti sütögetések és baráti összejövetelek már unalmasak? Mindig ugyanarról szól: ételkészítés, iszogatás és éjfélkor már mindenki hazamegy vagy fáradt lesz? Mi lehet a baj? Nem érzik jól magukat? Vagy már ők is unják a szokásos rendezvényt? Akkor nincs más dolgunk, mint szervezni egy olyan bulit, amiért a vendégek hajlandóak akár hajnalig is maradni!

Színes meghívók

Célszerű már hetekkel a buli vagy baráti összejövetel előtt kiküldeni a meghívókat. Ezúttal nem online, az interneten keresztül, hanem postai úton, vagy esetleg személyesen invitálni a barátokat, illetve az ismerősöket. Ezekhez azonban nem kell darabonként megvásárolni a meghívókat. A legköltséghatékonyabb megoldás az, hogy ha a számítógép segítségével magunk szerkesztjük meg, dekoráljuk ki a meghívókat, utána pedig kinyomtatjuk őket, majd valamilyen úton eljuttatjuk a meghívottakhoz.

3

A meghívón csak az alábbi információk szerepeljenek:

  • A rendezvény jellege (baráti összejövetel, házibuli)
  • A rendezvény időpontja

Zene

Egy igazi brazil stílusú bulihoz nem passzol akármilyen zenei stílus. Lehet például latin stílus, vagy Shakira, illetve Jennifer Lopez  slágerei válogatva.

Vissza egy kicsit a tinédzserkorba 

Sokan emlékszünk még arra a játékra, amelyet tinédzserkorunkban számos házibulin szórakozásul szolgált? Ilyen például a “Felelsz vagy mersz?”.Ebben a játékban nagyon sok mindent megtudhatunk az ismerőseinkről és a barátainkról, amellett, hogy nagyon szórakoztató a játék. Aki még nem ismerné, a lényege az, hogy körbeülnek, középre tesznek egy üveget, megpörgetik, és akire az üveg szája mutat, annak kell felelnie egy kérdésre vagy elvégeznie egy feladatot.

Saját készítésű koktélok

Itt nem a hagyományos koktélokra kell gondolni, hanem valami különlegességre. Példának itt van egy koktélrecept (Black Crusht koktél):

  • Egy pohárba négy szem szeder, két szelet citrom, egy kevés rebarbara
  • A tetejére két vagy három kanál barna cukor
  • Öntsük le egy kis wiskey-vel
  • Rázzuk össze
  • Végül öntsük le szódával

Dekorációnak megteszi például a tetejére pár jég és/vagy egy kis rozmaring.

Kerti díszítés

Abszolút hangulatteremtő, nagyon sokban befolyásolja az adott rendezvény hangulatát. Jó dekor például a lampionok, a színes asztalterítők, stb.

5

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …