Amennyit adunk annyit kapunk

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az asztrológia szimbólumrendszerében gyönyörű tényező a Vénusz bolygó ősenergiája. Ebben rejlik a szépről, a jóról és a harmóniával alkotott fogalmunk a külvilággal és önmagunkkal kapcsolatban, annak megfelelően, ahogyan a horoszkópunkban a Vénusz elhelyezkedik.

1

Az egészséges önértékelésünk kialakulásában igen fontos szerepet tölt be a Vénusz hatásmechanizmusa. A születési horoszkópunk alapos vizsgálatából kiderül, hogyan alakult a gyermekkorunktól kezdve az önmagunkról alkotott képünk, és melyek azok a dolgok, amelyek hátráltatnak vagy éppen előnyt jelentenek számunkra az egészséges önbizalom kialakításában.

Bizonyított tény, hogy megfelelő hozzáállással és megfelelő pedagógiai módszerekkel bárkiből lehet zsenit nevelni.

Ha egy kisgyermek szeretetlen légkörben nevelkedik, folyamatosan megjegyzéseket tesznek rá, kritizálják, illetve túl magas elvárásokat támasztanak vele szemben, akkor ez egy egyenes út a kisgyermek önértékelésének megfelelő fejlődésének, haladásának rombolásához. Egy kisgyermek a helyes önértékelés első mintáját nem mástól látja, mint a saját szüleitől, otthon- már csak ezért sem mindegy, hogy a szülő hogyan értékeli önmagát.

Nagyon sokféle tényező pusztíthatja, illetve rombolhatja az önbecsülés kialakulását, és ezt felnőttkorban már nagyon nehéz saját érőből és tudatos hozzáállással rendbehozni. Ebben az esetben az első lépésnek az a legjobb, ha feltérképezzük a gyermekkori sérüléseinket.

Nagyon gyakran nagyon hosszú időre van szükség ahhoz, hogy felismerjük a bennünk rejlő értékeket és felmérjük a saját gyengeségeinket.

Nagyon fontos, hogy ne a külvilág értékítélete alapján alkossunk képet a saját személyiségünkről és gyengeségeinkről, ugyanis nem tudunk mindenhol, minden esetben, mindenki számára megfelelni. Ez okból is nagyon fontos,hogy megismerjük saját határainkat és vállaljuk is fel a külvilág és környezetünk előtt. Az Univerzum egyik törvénye úgy szól: amennyit adsz, annyit vehetsz el. Időnként ez az egyensúly felborulhat, túlértékeljük vagy éppen alulértékeljük magunkat.

Az önbizalmunk a legkönnyebben saját sikerélményeink által erősödik.

Nagyon hasznos tanács az, hogy botlásainkat és a mások által ellenünk elkövetett bűnöket megbocsátva lépjünk tovább – valamint folytatnunk kell erőfeszítéseinket a megfelelő, egy magas szintű önismeret elérése és a saját önbizalmunk megerősítése érdekében, bár lehet, hogy eleinte ez kudarcokkal is jár.

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …