Tru Calling – Az őrangyal

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A Tru Calling egy, a Fox Network csatornán 2003 és 2005 között vetített sorozat volt. A két évad összesen huszonhat epizódot jelentett, a második évad hatodik epizódja után azonban a forgatást leállították.

Újraélni a napokat

A főszereplő, Tru Davies (Eliza Dushku) egy különleges képességgel bíró lány. Ha egy halott ember hozzászól, és a segítségét kéri, hogy életben maradhasson, akkor a nap újraindul, és Tru lehetőséget kap arra, hogy a segélykérőt megmentse. Mivel Tru egy hullaházban dolgozik, ezért viszonylag sokszor kerül sor az ilyen segítségkérésekre, amelyek kivétel nélkül olyan emberektől származnak, akiknek még nem kellett volna meghalniuk.

Tru tizenkét éves volt, amikor elveszítette édesanyját, Elise-t. Az anya ugyanazzal a képességgel bírt, mint a lánya. Elise férje, Richard bérgyilkost fogadott fel, hogy végezzen vele. Az ok a versengés volt: Richard is képes volt újraélni a napokat, azonban ő azon a véleményen volt, hogy nem szabad megmenteni senkit, mert a sors a halálát akarja annak, aki meghal, és ebbe nem szabad beleavatkozni.

A halál angyala

A történetet Jack Harper (Jason Priestley) felbukkanása tovább bonyolítja. A férfi ugyanazzal a képességgel bír, mint Tru, azaz ő is képes újraélni a napokat. A csavar azonban ugyanaz, mint Tru szülei esetében: míg Tru életeket ment, addig Jack a halálnak dolgozik.

Élet és halál közt

Tru munkája során rengeteg életet ment meg, azonban Trunak mindössze a mozgatórugó szerepét kell betöltenie, és nem dönthet más emberek életéről vagy haláláról. Így például személyes kapcsolatai közül sem segíthet senkinek, ha a sors nem úgy akarja; erre azonban előbb-utóbb sor kerül.

A sorozatot jelenleg az RTL II vetíti péntek és szombat éjjel.

About Tr220

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …