Vendéglátás olcsón és egyszerűen

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ha már láttunk vendégül rokonokat vagy tartottunk házibulit otthon, akkor tudjuk, hogy az étel lehet az egyik legnagyobb kiadás. De ennek nem kell így lennie. Nem feltétlen kell a legdrágább alapanyagokat használnunk vagy a legexkluzívabb ételeket elkészítenünk egy remek alkalomhoz. Egy kis kreativitással és némi idő ráfordításával emlékezetessé tehetjük az estét.

1370058_72650404

Kérjük meg a vendégeket, hogy mindenki készüljön valamivel.
Mindenképpen olcsóbban jövünk ki így, mint ha minden fogást nekünk kéne elkészíteni és rengeteg időt spórolhatunk meg. A végén egy sokoldalúbb és érdekesebb vacsorát kaphatunk így, ahol mindenkinek lesz valami, amit biztosan szeret. Hogy még jobban működjön a dolog, mindenkinek adjuk ki, hogy milyen fogást hozzanak. Nem akarjuk egy nagy asztal süteménnyel végezni.

Készüljünk érdekes falatkákkal és katonákkal.
Az apró szendvicsek, sültek és gyümölcstálak viszonylag olcsón elkészíthetőek és nem kell a terítéssel sem vesződni. Csak tegyünk ki papírtányérokat és hagyjuk, hogy a vendégek kedvükre csemegézzenek a falatnyi finomságokból.

Ne bonyolítsuk túl a dolgokat.
A gyümölcsök és a sajt remek választás lehetnek egy egyszerűbb vendéglátáshoz. Nincs szükség több fogásos vacsorára, terítésre és a fárasztó mosogatásra. Vegyünk néhány friss gyümölcsöt, aminek éppen szezonja van és pakoljunk meg velük egy asztalt. Tegyünk ki különböző sajtokat csíkokra vágva, esetleg mogyorót, olívabogyót és hasonló rágcsálnivalókat.

Oldjuk meg olaszosan.
Ha a vendégség nem teszi lehetővé, hogy apróbb ételekkel készüljünk, akkor jó választás lehet az olasz konyha. Készíthetünk egy nagy tál spagettit, salátát és valamilyen levest. Vagy kereshetünk egy olcsó pizzériát. Ha nagyobb mennyiséget rendelünk, akkor kifejezetten megérheti és a pizzát szinte mindenki szereti. Rengeteg időt spórolhatunk így és szinte mindig találunk különböző akciókat a pizzériáknál.

Próbáljunk az italokon is spórolni.
A nagy kiszerelésű szénsavas üdítőkkel soha nem foghatunk mellé és mindenki könnyen ki tudja majd szolgálni magát. Csak rakjuk ki egy külön asztalra az üvegeket, néhány poharat és ne feledkezzünk meg a jégkockáról sem. A tea és a limonádé olcsó alternatíva lehet és néhány csésze kávéval is megkínálhatjuk a vendégeket.

Nem kell adósságba vernünk magunkat, ahhoz hogy a vendégeink jól érezzék magukat. Nézzünk körül a nagyobb boltokban, hogy mit kaphatunk meg akciósan és a helyi piacra is érdemes ellátogatni. Ha időben elkezdünk készülni, akkor biztosan sikerül majd egy remek menüt összeállítani.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …