Szakképzési hozzájárulás változások 2013

A cikk olvasási ideje kb. 14 perc

Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2012. évi CLXXVIII. törvény módosította a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény szabályait is.Ismertetjük a változásokat, és gyakorlati alkalmazásukat.
Változik a szakképzési hozzájárulásra kötelezettek köre

6

2012. december 31-éig nem tartozott a kötelezetti körbe az a gazdasági társaság, amelyet felsőoktatási intézmény alapított, illetve az sem, amelyben a felsőoktatási intézmény részesedést szerzett. 2013. január 1-jétől ezek a gazdasági társaságok az általános szabályok szerint kötelezettek szakképzési hozzájárulás fizetésére. 2013. január 1-jétől választhatják egyes gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló szabályok alkalmazását. A kisadózóval összefüggésben megfizetett havi 50 000, illetve 25 000 forint összegben megállapított tételes adó kiváltja a szakképzési hozzájárulást is, azaz a kisadózóval összefüggésben szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettség nem merül fel. A kisadózó vállalkozás nem kisadózó tagjának juttatott jövedelem, szociális hozzájárulási adó alapjaként egyben szakképzési hozzájárulás alapjaként is szolgál.

Az adóalap

A szakképzési hozzájárulás alapjának a megállapítására vonatkozó szabály kedvezően változik. Főszabály szerint a szakképzési hozzájárulás alapja továbbra is a hozzájárulásra kötelezettet terhelő szociális hozzájárulási adó alapja.

A szociális hozzájárulási adó alapja azonban korrigálható az alábbi szabályok szerint, és ez a korrigált összeg képezi a 1,5 százalékos mértékű kötelezettség alapját.

Az adóalapot csökkenti a munkaviszonyban foglalkoztatott olyan munkavállalóknak a bruttó bére, de legfeljebb havonta 100 000 forint, amely munkavállalókkal összefüggésben a munkáltató 27 százalékos mértékű adókedvezményt érvényesíthet.
A munkáltató 27 százalékos adókedvezményt érvényesíthet
– a 25 év alatti olyan pályakezdő foglalkoztatása esetén, aki a foglalkoztatását megelőzően nem rendelkezik legfeljebb 180 nap biztosítási kötelezettséget megalapozó munkaviszonnyal,
– a tartósan álláskereső személyek munkaviszonyban történő foglalkoztatásával összefüggésben,
– a gyermekgondozási díj folyósítását követően, a gyermekgondozási segély, valamint a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt vagy azt követően foglalkoztatott munkavállalók után,
– a szabad vállalkozási zónában működő vállalkozás által foglalkoztatott új munkavállalók után.
A nevesített kedvezmények közös jellemzője, hogy a 27 százalékos mértékű adókedvezmény a foglalkoztatás első és második évében illeti meg a foglalkoztatót.
Részmunkaidős foglalkoztatott esetén legfeljebb 100 ezer forint arányosan csökkentett része vehető figyelembe.
– Részmunkaidős foglalkoztatásnak minősül az a foglalkoztatás, amelynek munkaszerződésben meghatározott időtartama nem éri el a betöltött munkakörre érvényes teljes munkaidőt.

A START BÓNUSZ kártyával történő foglalkoztatás a munkáltatót adókedvezmény érvényesítésére feljogosítja, de ez esetben a szakképzési hozzájárulás alapja nem korrigálható.

A szakképzési hozzájárulás alapjának megállapításakor speciális szabály rendelkezik a kutatók foglalkoztatása esetén figyelembe vehető korrekciós tétel összegéről. Esetükben a szakképzési hozzájárulás alapját csökkenti a kutatói munkakörben foglalkoztatott munkavállalók bruttó munkabére, de legfeljebb a kedvezménnyel érintett munkavállalónként havonta 500 ezer forint, ha a munkavállalók munkaviszonyára tekintettel a tárgyhónapban a munkáltató a kutatók foglalkoztatása után járó szociális hozzájárulási adókedvezményt érvényesít.
Részmunkaidős foglalkoztatott esetén legfeljebb 500 ezer forint arányosan csökkentett része vehető figyelembe.
Részmunkaidős foglalkoztatásnak minősül az a foglalkoztatás, amelynek munkaszerződésben meghatározott időtartama nem éri el a betöltött munkakörre érvényes teljes munkaidőt.

A kötelezettség teljesítése

A kötelezettség teljesítésére vonatkozó szabály pontosult abban az értelemben, hogy egyértelművé vált a felsőfokú iskolai tanulmányokat folytató hallgatók esetén, hogy a kötelezettség teljesítése kizárólag az államilag támogatott létszám tekintetében a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében szervezett szakmai gyakorlat szervezésével valósulhat meg, ha a szakmai gyakorlatra külső képzőhelyen, a hallgatóval kötött hallgatói munkaszerződés alapján kerül sor.

Természetesen a szakképző iskolai tanulók gyakorlati képzésére vonatkozó szabály is tükrözi azt a változást, hogy az iskolák fenntartójaként az állam jelenik meg.
A szakképzési hozzájárulás teljesíthető
a) a szakképzésről szóló törvényben foglaltak szerintazon iskolai rendszerű képzések esetében, amelyek állami fenntartású szakképző intézményben vagy szakképzési megállapodás alapján kerülnek megszervezésre
aa) a szakközépiskola vagy szakiskola (a továbbiakban együtt: szakképző iskola) és a hozzájárulásra kötelezett között létrejött együttműködési megállapodás alapján, az iskolai rendszerű szakképzésben a nappali rendszerű oktatásban és a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban, vagy
ab) a szakképző iskola tanulója és a hozzájárulásra kötelezett között létrejött tanulószerződés alapján
folytatott gyakorlati képzés – ideértve a szorgalmi idő befejezését követő összefüggő szakmai gyakorlatot is – szervezésével.

Lényeges változás, hogy ismét megjelenik a rendszerben a saját munkavállalók képzési költségének elszámolhatóságára vonatkozó szabály, amely azonban csak igen szűk kötelezetti körben és korlátozottan érvényesíthető.

2013. január 1-jét követő időszak tekintetében a kötelezettség teljesíthető a kötelezett saját munkavállalói számára megszervezett szakmai vagy nyelvi – ide nem értve a hatósági jellegű képzéseket – képzés jogszabályban meghatározott költségeivel.

A képzést a felnőttképzésről szóló törvényben meghatározott felnőttképzési szerződés és a munka törvénykönyvéről szóló törvény szerinti tanulmányi szerződés vagy a tanulmányok folytatására történő munkáltatói kötelezés alapján kell lefolytatni.

A saját munkavállalók képzési költségeit azok a kötelezettek számolhatják el, amelyek
havonta legalább 45 fő tanulószerződéses tanuló gyakorlati képzésével teljesítik részben a hozzájárulási kötelezettségüket, és
a saját munkavállalók képzésévvel összefüggésben az elszámolt képzésről a jogszabályban előírt adatszolgáltatást a fővárosi, megyei kormányhivatal munkaügyi központ szakigazgatási szervéhez 2014. január 12-éig teljesítik.
Az adatszolgáltatás késedelmes teljesítése, elmulasztása jogvesztést eredményez.

A saját munkavállalók képzési költségének elszámolása esetén a bruttó kötelezettség csökkenthető a tanulószerződés alapján folytatott gyakorlati képzésre meghatározott csökkentő tétel, de legfeljebb a bruttó kötelezettség 16,5 százaléka mértékéig.

Az a hozzájárulásra kötelezett, aki hozzájárulási kötelezettségének nem, részben vagy időszakosan tesz eleget a gyakorlati képzés szervezésével, valamint a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel, a bruttó kötelezettségét vagy a nettó kötelezettségét az állami adóhatóságnál vezetett számlára történő befizetéssel teljesíti.

Csökkentő tételek meghatározása és a visszaigénylés

A gyakorlati képzést szervezők bruttó kötelezettségét csökkentő tételek meghatározásához szükséges alap normatíva összegét a költségvetésről szóló törvény fogja tartalmazni, amelynek a közzététele lapzártakor még nem történt.
Az új rendelkezések alapján az a kötelezett aki hozzájárulási kötelezettségét kizárólag szakképző iskolai tanuló gyakorlati képzésével (együtt működési megállapodás és tanulószerződés keretében) teljesíti és a csökkentő tételek összege meghaladja a bruttó kötelezettsége mértékét, az azt meghaladó részt az alábbi szabályok figyelembe vételével számolhatja el, illetve igényelheti az adóhatóságtól vissza.

Ha a szakképző iskolai tanuló gyakorlati képzésével kapcsolatosan elszámolható csökkentő tételek (együttműködési megállapodás és tanulószerződés alapján számított csökkentő tételek együttes összege) a bruttó kötelezettség mértékét meghaladja, és az együttműködés alapján számított csökkentő tétel összege nagyobb vagy egyenlő, mint a bruttó kötelezettség mértéke, akkor kizárólag a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel vehető figyelembe a visszaigénylésnél.

Például:
A bruttó kötelezettség 1000, a gyakorlati képzést szervező az együttműködési megállapodás alapján 1020 csökkentő tételt számol el, tanulószerződésre pedig 1300-at, akkor a tanulószerződésre elszámolt összeget veheti figyelembe a visszaigénylésnél.

Ha a gyakorlati képzésre megállapított csökkentő tételek együttes összege meghaladja a bruttó kötelezettséget és az együttműködési megállapodás alapján számított csökkentő tétel összege kisebb mint a bruttó kötelezettség és
az együttműködés alapján számított csökkentő tétel összege nagyobb vagy egyenlő, mint a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel, akkor a csökkentő tételek legfeljebb a bruttó kötelezettség mértékéig vehetők figyelembe.

Például:
A Bruttó kötelezettség: 1000
az együttműködés alapján számított csökkentő tétel: 800
a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel 600, akkor a kötelezettség csökkentéseként 1000 vehető figyelembe, csak 0-ig csökkenthető a kötelezettség.

Ha a gyakorlati képzésre megállapított csökkentő tételek együttes összege meghaladja a bruttó kötelezettséget és az együttműködési megállapodás alapján számított csökkentő tétel összege kisebb, mint a bruttó kötelezettség és
az együttműködés alapján számított csökkentő tétel kisebb, mint a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel , a csökkentő tételeknek a bruttó kötelezettség mértékét meghaladó összege visszaigényelhető.

Például:
Bruttó kötelezettség: 1000
az együttműködés alapján elszámolt kötelezettség csökkentő tétel 600
a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel 800, akkor 400 igényelhető vissza.

Ha a hozzájárulásra kötelezett bruttó kötelezettsége nulla, kizárólag a tanulószerződés alapján számított csökkentő tétel vehető figyelembe a visszaigénylésnél.

Az a hozzájárulásra kötelezett, aki tanulószerződés alapján gyakorlati képzés szervezésével teljesíti hozzájárulási kötelezettségét és csak részben rendelkezik a szakképzésről szóló törvényben meghatározott és a tanulószerződésben rögzített, a gyakorlati képzés teljesítéséhez szükséges feltételekkel, megállapodást köthet egy másik, gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezettel vagy szakképző intézménnyel (a továbbiakban együtt: teljesítési megbízott), akihez gyakorlati képzésre átirányíthatja a tanulószerződéses tanulóját. Az átirányítás időtartama a tanulószerződésben meghatározott gyakorlati képzési idő legfeljebb 50%-a lehet, azzal, hogy a teljesítési megbízott a gyakorlati képzéssel kapcsolatosan költségei fedezetére díjat jogosult felszámítani a hozzájárulásra kötelezettel szemben. A teljesítési megbízott az általa végzett gyakorlati képzésre vonatkozóan nem érvényesíthet csökkentő tételt.

Szankciók

Amennyiben a hozzájárulásra kötelezett a megkötött tanulószerződésben rögzített gyakorlati képzés teljesítéséhez a gyakorlati képzési idő 50%-át meghaladó mértékben vesz igénybe teljesítési megbízottat, akkor az adott tanulószerződéses tanulóra vonatkozóan nem érvényesítheti a normativán alapuló kötelezettség csökkentést.
Ha a hozzájárulásra kötelezett az általa megkötött tanulószerződést az abban foglalt határidő lejárta előtt jogellenesen felmondja, a tanulószerződés alapján a szakképzési hozzájárulási kötelezettsége terhére a tanulószerződés felmondásáig elszámolt csökkentő tétel teljes összegét az adózás rendjéről szóló törvény önellenőrzésre vonatkozó szabályainak megfelelően a szerződés felmondását követő 15 napon belül köteles az állami adóhatóságnál vezetett számlára visszatéríteni.
A tanulószerződés jogellenes felmondása esetén, illetve ha a gyakorlati képzés 50 százalékos mértékét meghaladóan történik a teljesítési megbízott igénybevétele, akkor a kötelezett az érintett adóévek tekintetében nem élhet a saját munkavállalók képzési költségei tekintetében a levonás lehetőségével. A levonás teljes összegét az Art. önellenőrzésre vonatkozó szabályai szerint az állami adóhatóságnál vezetett számlára kell befizetnie.

Bevallás és befizetés

A 2012. év tekintetében az éves elszámolást a 2013. február 25-ig benyújtandó bevallásban kell teljesíteni, a 1212-es bevallás keretében és a többletbefizetést is ettől az időponttól lehet visszaigényelni.

A 2013. január 1-jén kezdődő bevallási időszak tekintetében a szakképzési hozzájárulás előlegét a 08-as bevallás keretében kell teljesíteni.

Az előleg összegét havonta a hozzájárulásra kötelezett maga állapítja meg, elektronikus úton vallja be és fizeti meg a tárgyhót követő hónap 12. napjáig az állami adóhatóság által vezetett számlára, vagy a törvényi feltételek teljesülése esetén élhet a visszaigénylés lehetőségével.

Az előlegfizetési kötelezettség továbbra is az 1-11 hónap tekintetében terheli a kötelezetett.
Az előleg mértéke a tárgyhavi bruttó kötelezettség, azzal, hogy a gyakorlati képzéssel összefüggő csökkentő tételek és a saját munkavállalók pénzügyileg teljesített képzési költségeinek levonása időarányosan az előleg befizetésénél figyelembe vehető és a törvényi feltételek teljesülése esetén visszaigényelhető.

Az éves elszámolás határideje azonban módosul.
A hozzájárulásra kötelezett
a) a szakképzési hozzájárulás alapját és az éves bruttó kötelezettségét,
b) a gyakorlati képzésre elszámolt csökkentő tétel és a saját munkavállaló képzési költségeivel összefüggő levonás éves összegét,
c) az éves bruttó kötelezettség és a csökkentő tételek különbözeteként megállapított éves nettó kötelezettségét
maga állapítja meg, elektronikus úton vallja be és fizeti meg a tárgyévet követő év január 12. napjáig az állami adóhatóságnak.
A befizetett előleg és az éves nettó kötelezettség különbözetét a tárgyévet követő év január 12. napjáig kell befizetni vagy a többletbefizetést ettől az időponttól lehet visszaigényelni.

Az állami adóhatóság a visszatérítés tekintetében az Art. szerint jár el. A kapott visszatérítést egyéb bevételként kell elszámolni.

Felsőfokú szakképzés

Az a hozzájárulásra kötelezett, aki felsőfokú szakképzés keretében együttműködési megállapodás vagy hallgatói szerződés alapján, gyakorlati képzés szervezésével teljesíti hozzájárulási kötelezettségét, 2012. január 1. napjától az együttműködési megállapodásban vagy a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvényben szabályozott hallgatói szerződésben meghatározott időtartamból még hátralevő időre hozzájárulási kötelezettségét a gyakorlati képzésre a normativán alapuló elszámolást alkalmazva teljesíti.

https://www.onadozo.hu/hirek/szakkepzesi_hozzajarulas_valtozasok_2013

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …