Parókák – A jó, a rossz és a csúf

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Míg sok ember azért hord parókát, hogy megváltoztassák a stílusukat vagy egy különleges alkalomra veszik fel, addig vannak akik napi szinten viselik őket, hogy elfedjék a ritkuló vagy kopaszodó hajukat. Mindegy, hogy miért hordunk parókát, de van néhány dolog, amit érdemes végiggondolni mielőtt megvesszük a jövőbeli parókánkat. 

Sok különbözőféle parókát találhatunk, az egészen olcsótól a méregdrágáig. A parókákra különösen igaz, hogy azt kapod, amiért fizettél. A drágább darabok itt tényleg sokkal jobb minőségűek lehetnek olcsóbb társaiknál. És a jobb minőség azt jelenti, hogy több ideig használható marad majd.

wig-300x2052

A legfőbb szempont, ami alapján eldönthetjük, hogy mennyit költsünk az, hogy mire fogjuk használni. Ha csak alkalmanként vesszük majd fel a parókát egy-egy eseményre, akkor egy olcsóbb darab is megteszi. De mivel ezek szintetikus hajból készülnek, ezért szinte lehetetlen lesz őket összeegyeztetni az eredeti hajszínünkkel és természetes hatást elérni. Az is probléma lehet, hogy ezek a parókák nagyobb tincseket tartalmaznak, ahelyett, hogy a hajat több tincsben osztanák szét, egyenletes hatást elérve. Így ha nem figyelünk eléggé, akkor egy játékbabáéhoz hasonlóra sikerülhet a hajunk.

Azt is vegyük figyelembe, hogy hogyan akarjuk majd a hajunkat hordani. A szintetikus parókákat nem lehet festeni, göndöríteni vagy hajvasalót használni rajta. Szóval a változatosság nagyban csökkenhet egy szintetikus parókával.

Ezek miatt sokszor jobban megéri egy drágább, természetes hajból készült paróka. Főleg, ha hosszútávra tervezünk és naponta fogjuk hordani. Ezek jóval drágábbak lehetnek, viszont festhetjük őket, vághatunk belőlük vagy akár göndöríthetjük, egyenesíthetjük pont ugyanúgy, ahogy az eredeti hajunkat, hiszen ezek valóban eredeti hajból készültek. Némely megvilágításban, például erős napfényben a szintetikus parókák furcsa hatást keltenek. A természetes hajból készült társaikkal ilyen gond nem lesz.

A természetes parókák árában is nagy eltérés lehet. Ez függhet a haj minőségétől, hosszától és az elkészítés színvonalától. Ismételten, azt kapjuk, amiért fizettünk.

Ha mindennapi viseletet kerestünk, mindenképpen olyan parókát vegyünk, ami nem túl nehéz és a haj egyenletesen oszlik el rajta. Figyeljünk, hogy elég levegőt kapjon a fejbőrünk, amíg a parókát viseljük. Ez nem csak a kényelem miatt fontos, de a saját hajunkat is segít megóvni. A túl sűrű vagy túl szoros parókák nem tesznek jót a fejbőrnek és rontják a végkeringést, ami további hajhulláshoz vezethet.

Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő parókát, vizsgáljuk meg a legtöbb lehetőséget. A jó paróka kiválasztása sok pénzt megspórolhat hosszútávon, hiszen egy minőségi darabot nagyon sokáig hordhatunk és szinte biztos, hogy nem kell majd helyette másikat vennünk.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …