Csillogó ajkak

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A tökéletességhez tíz százalék ihlet és kilencven százalék kemény munka szükséges. Ez igaz akkor is, amikor a tökéletes rúzs után kutatunk. Hogy megtaláljuk azt, ami a legjobban megy az ajkaink színéhez és formájához, nagy türelemre és kitartásra lesz szükségünk és talán egy kis szerencsére is. Reményeim szerint a következő tippek segítenek majd könnyebbé tenni ezt a feladatot.

lipstick

Legyünk nyitottak és kísérletezzünk!
Számos márka közül válogathatunk, az ár és a minőség mindegyiknél más és más lesz. Egy pár száz forintos kis butikban vett rúzs nem feltétlen rosszabb minőségű, mint egy háromszor annyiért vett plázából való társa. Csak is az ajkaink mondhatják el, hogy melyik rúzs a jobb minőségű. Érezzük majd a sima selymességét vagy éppen a nehéz, ragadós, kényelmetlen érzést. A szánk nem törődik vele, hogy mennyibe került az adott rúzs vagy éppen melyik boltból van. Bár a drágább rúzsok általában  kényelmesebb érzést nyújtanak, kis szerencsével találhatunk ugyanilyen minőséget az olcsóbb társaik között is. A márka nem minden. Próbáljunk ki újabb és újabb rúzsokat, amíg meg nem találjuk a megfelelőt. De mivel ezeket nem tudjuk kipróbálni, mint egy parfümöt, ezért jól gondoljuk át, hogy melyiket vesszük meg. Minden egyes új rúzsra tekintsünk úgy, mintha egy rizikós befektetés lenne. Próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, de tudjuk, hogy bármikor megjárhatjuk vele.

A rúzs nem tart örökké

– Időről időre kenjük be újra az ajkainkat, hogy megőrizzük a színt és a csillogást.

– Néhány márka -még a legjobbak is- egy pár óra alatt elhalványul.

A saját ajkainkra hallgassunk, ne máséra!

Amikor új rúzst veszünk, mindig vegyük figyelembe a szánk színét, hiszen az nagyban befolyásolja majd a tényleges színt, amit elérhetünk. Soha ne válasszunk az alapján, hogy milyen jól áll az adott rúzs valaki másnak. Van akinek halvány és vékony ajkai vannak és van akinek teltebbek, sötétebbek. A miénk is nagyban különbözik mindenki másétól. Az ajkaink természetes színe valamennyire át fog látszani a rúzson és ugyanúgy az ajkunk felülete is nagyban befolyásolja a végső eredményt.

Nem minden arany, ami csillog

Nem számít mennyire áll jól egy rúzs, ha kényelmetlenül érezzük magunkat benne. Ez egyébként minden másra is igaz, hiszen a megjelenésünk nagy részét az önbizalmunk és a személyiségünk adja. Csak akkor lehetünk a legszebbek, ha teljesen elfeledkezünk minden kényelmetlenségről és szorongásról. Éppen ezért kerüljük azokat a rúzsokat, amik nehézzé vagy kényelmetlenné teszik az ajkainkat.  A csillámló rúzsok sokszor szúrhatják az ajkunkat, ezért próbáljunk mindig olyat venni, amiben csak apró csillámok vannak. Ezeket a rúzsokat nagyon nehéz esztétikusan használni , így akár teljesen el is kerülhetjük őket.

Ne legyünk telhetetlenek, a rúzs csupán egy halvány vibrálást kell, hogy adjon az ajkainknak, nem lesz tőlük rögtön teljesen sima, hibátlan a szánk. Erre az ajakír való. Bár ezektől nem lesz sokkal szebb az ajkunk, hosszú távon mégis ez lehet a jobb megoldás. Először kenjünk be a szánkat egy ajakírrel, majd erre vigyük fel a rúzst.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …