A fogfehérítésről

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A szép mosoly és a fehér fogak elengedhetetlenek ha a szépségápolásról beszélünk. Egy modellt vagy hírességet sem látunk sárga fogsorral mosolyogni a képeken. A szép fogsor növeli az önbizalmunkat és sokkal szebbé teszi a mosolyunkat. A fogfehérítésnek különböző módjai vannak, ezeket fogjuk most végignézni.

9FD491E4C39-1

Orvosi fogfehérítés

A legdrágább, de egyben leghatásosabb módszer a professzionális fehérítés egy fogorvosnál. A legtöbb fogász karbamid-peroxidot tartalmazó gélt használ. A gélt apró lemezecskék tartják a fogon, amiket a fogász kifejezetten a mi fogainkra készít el. Így elkerülhetjük, hogy a fehérítésnél foltok maradjanak a fogon, hiszen ezek a lemezek pontosan rásimulnak a fogainkra. Az otthoni fogfehérítésnél ez jelentheti a problémát, hiszen a gél amit használunk pont ugyanaz. Ez a fajta kezelés 50-100 ezer forint között mozog és 7-8 árnyalatnyit fehérít a fogon.

Otthoni fogfehérítés

Sokkal olcsóbban megúszhatjuk ugyanezt az otthoni fogfehérítő készletekkel. A legtöbb ilyen csomag ugyanazt a gélt tartalmazza, amit a fogorvosok használnak. A legnagyobb előnye az ár, hiszen itt nem fizetünk semmit a fogorvosnak. Ilyen készleteket 10 ezer forint körül kaphatunk és 6-7 árnyalatnyi fehéredést írnak a gyártók. Az egyetlen igazi hátrányuk, hogy nem simul pontosan a fogainkra, így a kezelés sokkal kényelmetlenebb lehet és nagyon ritkán foltos maradhat a fog, ahol nem éri a gél.

Fehérítő tapaszok

Ezeknél az eredmény általában nem teljesen kielégítő. Kettőtől négy hétig tartó kezeléssel 3-4 árnyalatnyi fehéredést érhetünk el. Ezek a termékek inkább azért vannak, hogy újra és újra megvegyük őket, hiszen az eredményt fent kell tartani és sokszor a kívánt színhez több hónapnyi kezelés szükséges. Ezért ezt a lehetőséget senkinek nem ajánlanám, hiszen hosszútávon drágábban jövünk ki, mintha valamelyik erősebb termékkel kezdenénk.

Fogfehérítő fogkrémek

Az ilyen fogkrémeknek minimális vagy semmilyen hatása nincs. Én is most próbáltam ki az egyik nagyobb cég fehérítő fogkrémét, amit elképesztő fehérítőhatással reklámoznak. Mivel ezek a fogkrémek nagyon minimális fehérítő hatóanyagot tartalmaznak, ezért legalább egy órán keresztül kéne velük mosni a fogakat egy hónapig minden nap, hogy bármilyen változást észleljünk. Ezek a termékek egyszerű marketingfogásnak jók, hiszen hajlamosak vagyunk inkább egy fehérítő fogkrémet megvenni, mint egy simát, ha ugyanannyiba kerülnek.

Összességében a fogorvosi vagy az otthoni fogfehérítő készletekbe érdemes befektetni. Ezekkel érhetjük el a legrövidebb idő alatt a valóban kívánt hatást. És az otthoni változatokkal viszonylag olcsón megszerezhetjük a gyönyörű fehér mosolyt.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …