Fotó: hvg.hu

Orbánék semmibe veszik a magyarok akaratát!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Tegnap az esti órákban érkezett a hír, hogy visszavonják a budapesti 2024-es Olimpiára benyújtott pályázatot. – írta az Index az M1-re hivatkozva. Orbán és Tarlós tehát menekül, menekül a népszavazás és a magyar emberek véleménye elől.

Szerdán, 22-én hozták meg azt a döntést, hogy Magyarország eláll az Olimpiára való pályázás szándékától. Ezt Orbán, Tarlós és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének tárgyalása után hozták nyilvánosságra. Sajtótájékoztatás nélkül.

A Momentum Mozgalom egy hónap alatt összegyűjtött 266 151 aláírást azért, hogy legyen népszavazás az Olimpiáról. A Fidesz ezt semmibe véve utasította Tarlósékat, hogy vonják vissza a pályázatot, azt nyilatkozva, hogy a pályázat melletti további kiállás presztízsveszteséget okozna az egész országnak.

A képlet azonban nem tűnik ilyen egyszerűnek. Ugyanis a 444.hu arról ír, hogy a Fővárosi Választási Iroda köteles lesz így is kiírni a népszavazást, ha végeztek az aláírások megszámlálásával és valóban meglesz a kellő számú érvényes aláírás, azaz 138 ezer. Amikor a népszavazás hivatalosan is ki lesz tűzve, meg lehet támadni bíróságon, mivel a tender visszavonásával okafogyottá válik, ha a bíróság jóváhagyja és kimondja, hogy nem szükséges a népszavazás, akkor a budapestiek akarata ellenére, hála a Fidesznek, nem járulhatnak az urnákhoz, hogy kinyilvánítsák az akaratukat.

Ezt csak egy olyan országban lehetne megtenni, ahol a kormányzat tiszteli a szavazóit és kíváncsi a véleményükre.

About Nagy Zsolt

Check Also

Kiderítettük: Murányi András kész visszatérni!

Bő egy hete írtuk meg, hogy Murányi András, a Népszabadság volt főszerkesztője Facebookon bejelentette, hogy …