Kép: Internet

Tóth Gabi: Jól vagyok!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Több újságcikk is megjelent a közelmúltban arról, hogy Tóth Gabi megsértődött, amiért nem ő nyerte A Dal című műsort, hanem Pápai Joci. Az énekesnő mindezt cáfolta a Facebookon, kijelentve, semmi baja, rengeteg felkérése van, teljesen jól érzi magát!

Pápai Joci, az Origo című dalával nyerte az Eurovíziós magyar válogatóját, ahol a nyertes jutalma, hogy képviselheti Magyarországot Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Nagyon sokan Tóth Gabit vagy Radics Gigit tartották esélyesnek, a dalában a magyar nép stílushoz visszanyúló énekesnőt a zsűri végül a top 4-be sem válogatta be, így a közönségnek semmi esélye sem volt kijuttatni Tóth Gabit Ukrajnába.

A DunaTV-n futó A Dal című műsor szabályzata szerint a kettő előválogatót követő döntőben a nyolc versenyben lévő dal közül a zsűri kiválasztott négyet, majd azokra szavazhatott a közönség, akik végül Pápai Jocit és az Origo című dalt választották.

A Dal zsűrije által kialakított TOP4:

  1. Kanizs Gina: Fall like Rain

  2. Zävodi + Berkes Olivér: #háttérzaj

  3. Radics Gigi: See it Through

  4. Pápai Joci: Origo

A félórás közönségszavazás tehát a cigányzene és a magyar népzene vegyítéséből született dal győzelmét hozta, amit a zsűri a műsor minden részében az egyik legjobb versenydalnak nevezett.

Az eredményt hatalmas felháborodás követi az interneten, el is indult egy petíció, ami Tóth Gabit követeli győztesnek. Emellett számos híroldal és újság írta azt, hogy Gabi nem ért egyet az eredménnyel, igazságtalannak tartja azt, elkeseredett és továbbra sem mondott le arról, hogy ő mehessen az Eurovízióra.

Az énekesnő azonban Facebook oldalán tiszta vizet öntött a pohárba: elmondta, habár, természetesen, az eredményhirdetés után kicsit elszomorodott, de gratulál Pápai Jocinak, és teljes mértékben elfogadja a végeredményt, sok sikert kíván Jocinak és az Origónak a ukrajnai versenyhez.

Egy exkluzív hírt is bejelentett, nem soká érkezik a vadonatúj dala, ami a Két év címet fogja viselni.

About Nagy Zsolt

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …