Ma kiderül, milyen ember a köztársasági elnökünk

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Hétfőn van a dátuma annak, hogy Áder Jánoshoz kerül a felsőoktatási törvény módosítása és kiderül, aláírja-e, vagy visszaküldi megfontolásra. Közben megtudhattuk: Áder lánya a CEU-hoz kísértetiesen hasonló egyetemre jár…

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László szerdán küldte el a CEU-törvényt Áder János, köztársasági elnöknek, akinek öt napja van dönteni arról, hogy visszaküldi az Országgyűlésnek, hogy módosítsák, vagy az Alkotmánybíróságnak küldi el, felülvizsgálatra. Amennyiben az első opciót választja, tisztessége embernek lehetne nevezni, de ha a második döntési lehetőséggel élne, joggal mondhatnánk, hogy nemzetbarát politikus. Mivel sokak szerint alkotmányellenes a Fidesz által kierőszakolt törvény.

Ádernek a harmadik útja az, hogy egyszerűen elfogadja és aláírja a CEU megfojtására írt törvényt, ezzel az életbe lépne.

Amennyiben ezt a köztársasági elnök megteszi ma, tisztségének elismertségét gyalázná meg, több tízezer magyar szavazópolgár akaratával menne szembe, akik a napokban tüntettek a szégyenteljes tudás-ellenes törvény ellen. Emellett, tovább erősíteni Fidesz-barát képét. Ráadásul önmagát is lehetetlen helyzetbe hozná, ugyanis kiderült, hogy a lánya is egy ugyanolyan egyetemre jár, mint a CEU. Csak az az egyetem Londonban van, három és fél millió forint a tandíja. Áder havi másfél milliót keres, így megengedheti magának, hogy azt a szintű oktatást adja meg a lányának, amit több millió magyartól most el akar venni a Fidesz. Kérdés, hogy Áder ebben a segítségükre lesz-e.

About Nagy Zsolt

Check Also

Matolcsy Györgyöt kirúgták a doktori iskolából

Amint arról ma reggel a 24.hu beszámolt, Matolcsy Györgyöt eltanácsolták az iskolából, ahol a PhD-címet …