Matolcsy György kínos kudarcot szenvedett el | Fotó: Internet

Matolcsy Györgyöt kirúgták a doktori iskolából

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Amint arról ma reggel a 24.hu beszámolt, Matolcsy Györgyöt eltanácsolták az iskolából, ahol a PhD-címet akarta megszerezni. Nem sikerült neki.

Matolcsy György elbukott, mert képtelen volt még egy középszintű nyelvvizsgát lerakni a már meglévő angol középszintű nyelvvizsgája mellé. – adta hírül ma a 24.hu. Az egyetem 33. paragrafusának 4. pontja kimondja: a hallgatói jogviszony megszűnéséhez vezet, ha a hallgató nem tudja megszerezni a második nyelvvizsgáját, vagyis kirúgják az illetőt az egyetemről.

Még 2014-ben iratkozott be a kormány által alapított Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol barátja, Lentner Csaba is vezet egy tanszéket. Ez a jó pajtás olyanokat mondott Matolcsyról, mint például hogy:

“előbb-utóbb szobrot kellene állítani Matolcsynak, aki a nemzetgazdaság motorja, és a fejében levő szellemi muníció mozgatja a magyar GDP-t.”

Még ilyen rajongók által szegélyezett úton is sikerült elbotlania a Magyar Nemzeti Bank elnökének. Matolcsy nevét már törölték is az egyetem honlapjának azon listájából, ahol a fent említett barát témavezetettjeinek neve olvasható.

Régebben egyébként ő maga bizonygatta, hogy ne erőltessük azt, ami nem megy. Ezt az Index videójában nézhetjük meg.

Baksa Roland a 24.hu újságírója a cikk megjelenése előtt nem kapott választ a kérdéseire, amiket a Magyar Nemzeti Banknak küldött, de a cikk megjelenése után néhány órával érkezett válasz, amiben azt írják, Matolcsy György későbbi időpontban fogja folytatni tanulmányait a PhD-cím megszerzéséért. A szabályzat értelmében ezt csak két éves szünet után teheti meg.

Ez viszont a – remélhetően Fidesz-kudarcot hozó – 2018-as országgyűlési választást követően megkérdőjelezhető fontossággal fog bírni.

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …