Mint a profi gyilkosok

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Orbán Viktor és a Fidesz retteg. Rettegnek egy népszavazástól. Rettegnek a magyar néptől. Rettegnek attól, hogy a magyarok kinyilvánítják egy népszavazáson az akaratukat, ami ellentétes a kormány akaratával. Egy olyan népszavazáson, amiről ők is elismerték már, hogy az egy demokrácia legmagasabb szintű, megkérdőjelezhetetlen döntéshozatali módja.

Rettegésük még arra is rávitte őket, hogy visszavonják az olimpiai pályázatot. Ezt törvényesen természetesen megtehetik, mivel Budapest pályázott, a közgyűlés döntött annak benyújtásáról, viszont erkölcsileg és morálisan ez tiltott lépés volt számukra, mivel a Momentum Mozgalom 266 151 budapesti lakostól gyűjtött aláírást, azért, hogy LEGYEN népszavazás Olimpia-ügyben! A budapesti, magyar emberek tehát azt akarták, hogy a kormány írjon ki népszavazást, nem pedig azt, hogy vonja vissza a pályázatot. 266 ezer ember rengeteg. Ennyi ember akaratát még a Fidesz sem veheti semmibe. A pökhendi és végtelenül önző húzás nemzetellenes.

Pökhendi volt, mert a Fidesz, mintha sértődötten csak azt mondta volna, hogy “hát jól van, ha aláírásokat gyűjtötök, akkor teszünk róla, hogy ne legyen se pályázat, se Olimpia, de ne higgyétek azt, hogy majd a ti akaratotok fog érvényesülni!”

Önző húzás volt, mert tiszta politikai haszonszerzés áll a háttérben, ez, azt hiszem, mindenkinek világos, akinek van szeme. A Fidesz politikailag nem állhat bele egy népszavazásba, hiszen ez volna a valódi presztízsveszteség, nem pedig a pályázat további fenntartása, ahogy ezt többen is nyilatkozták a kormányoldalról. Így mindenféle demokratikus döntéshozás, véleménynyilvánítási lehetőség elől menekül a Fidesz, mert fél, hogy a magyarok kimondják egy népszavazáson, hogy mást akarnak, mint ők. Orbánéknak az pedig a politikai halálukat jelentené, hiszen másról sem szól a kormánykommunikáció, mint hogy a regnáló hatalom csakis a magyarok, a nemzet érdekét képviselik. Így volt ez akkor is, amikor nemzeti ügynek nevezték a fideszesek az Olimpiát, miután összegyűlt a töménytelen aláírás, egyből csak budapesti ügy lett. „Városok pályáznak Olimpiára, nem országok, nem kormányok.” – mondta Kósa és lelki szemeink előtt láthattuk, hogy igyekszik kimászni az addig felépített kormánykommunikációból.

Nemzetellenes, hiszen azzal ellentétesen cselekedni, mint amit a szavazópolgárok akarnak elérni, tisztességtelen és egyetlen politikusnak sincs joga megtenni. Az adófizetők pénzéből élnek, ők juttatták mindannyiukat a Parlamentbe, ők adtak nekik munkát. Kikerülni valami olyat, amit az emberek törvényesen, ők maguk kiharcoltak, ebben az esetben a népszavazást, egyértelműen szembemegy mindennel, amit tisztességesnek és nemzeti érdeknek lehet nevezni.

Az önellentmondás csapdájába esett Fidesz most vergődik, hogy kimásszon a gödörből, tisztára mossa nevét, minden nyomot eltüntessen, és ha lehet, még a nemzet kollektív emlékezetéből is kitöröljék azt, hogy a magyar kormány kiállt az Olimpia ügye mellett. Pont azt teszik, mint a profi gyilkosok egy bűntény elkövetése után.

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …