Fotó: Internet / 24.hu

Új munkahelyet talált a Figyelőtől kiutált újságíró

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A Fidesz egyre nagyobb méreteket öltő médiafelvásárlásainak következménye, hogy nem minden újságíró hajol meg, az új tulajdonosok parancsai előtt. Ennek egy tökéletes példája Brückner Gergely, aki felmondott a Figyelő nevű hetilapnál, miután azt egy Fidesz-közeli “befektető” vásárolta meg.

Schmidt Mária, történész és a Terror Háza Múzeum igazgatója tavaly december 5-én vette meg a Figyelőt. Lányának a férjét bízta meg az újság vezetésével, aki szót is értett a munkatársakkal, de Schmidt nem volt ilyen függetlenségpárti, az első alkalommal, amint neki nem tetsző cikket fedezett fel a nyomtatásra váró újságba, azonnal megvétózta azt.

Az anyag védelme érdekében viszont egy héttel később egy emberként állt ki a szerkesztőség, és az a cikk végül meg is jelent a Figyelőben.

A gazdasági hetilap leghíresebb újságírója, Brückner Gergely nem tűrte, hogy cenzúrázni akarják, így otthagyta Fideszes irányítás alá került hetilapot.

Ma jelentette be Facebookon, hogy március 2-án volt az utolsó munkanapja és április 1-jétől kezdve az Index gazdaság rovatában fog dolgozni.

brücknek munkát vált2
Fotó: Facebook screenshot

Minden fideszes igyekezet ellenére sem sikerül elhallgattatni a munkájukat becsületesen végző újságírókat, hála a még fel nem vásárolt, el nem pusztított médiumoknak.

About Nagy Zsolt

Check Also

Terrortámadás történt Szentpéterváron

Hétfő kora délután két nagy robbanás rázta meg az orosz nagyváros, Szentpétervár metróhálózatát. Egyik detonáció …