Elektronikus – nemzetközi – álláskeresés

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ma már az interneten történő nemzetközi álláskeresés, az interneten történő CVC-k benyújtása, az interneten, skype-on történő első állásinterjú szóbeli vagy írásbeli kommunikáció-elemzéssel szinte mindennapossá vált. Mivel a munkafeladatok döntő többsége zajlik már elektronikus úton, így a személyes állásinterjúk helyét is főként az elektronikus állásinterjúk veszik át.

A magyarországi aktív álláskereső népesség nagy része még mindig a klasszikus álláskeresési technikákkal próbálkozik – sajnos egyre eredménytelenebbül. Végleg elérkezett az idő, amikor meg kell tanulni az internetes munkavégzés- és kommunikációs, sőt marketing szakmai tevékenységet, gyakorlottan, szakszerűen és gyorsan kell tudni reagálni az adott megkeresésekre.

Nagyon jó magántréninget és önfejlesztést végezhetünk Skype vagy Viber ingyenes alkalmazásokkal, melyet a munkaadók is előszeretettel használnak. Mindenképpen tanuljuk meg az adott kommunikációs felület összes eszközének kezelését !

Tegyünk egy körutazást – a teljesség igénye nélkül -, és nézzük meg, hogy milyen szakmában, jövedelemre számíthatunk, ha nemzetközi – külföldi – online munkavégzésben, akár távmunka-helyen való munkavégzés megkezdésében gondolkozunk…

5

Ausztria – Vendéglátóipar, mérnök, orvos, informatikus állások átlag 2750 EUR/hó

Svédország – könyvelő, informatikus, gépjárművezető, ács, kőműves, mérnök, általános iskolai tanár, középiskolai tanár, pszichológus, szakképzett nővér, orvosok – kb. 2720 EUR

Anglia – kőműves, ács, nővér, ápoló-gondozó, technológiai szakember – átlag 2700 EUR

Írország – vendéglátóipari szakácsok, mindenféle értékesítő szakma, mérnökök – átlag 2900 EUR

USA – független szakemberek, tanácsadók, értékesítők, projekt marketing-szakemberek – kb. 1500 EUR

Magyarországon ugyanezek a szakemberek kb. 700 – 800 EUR fizetést kaphatnak !!

Mindenkinek érdemes tehát a jól megszokott életfelfogástól elrugaszkodni, és nyitni a már leginkább csak hazánkban újnak számító nemzetközi munkalehetőségek felé.

Nagyon fontos, hogy mielőbb legalább egy idegen nyelvből legyen középfokú nyelvvizsgánk, sokszor nem elegendő, ha csak beszéljük az adott nyelvet.

Célszerű minél többször és minél többféle stílusú ismerősünkkel kommunikációt folyatni az interneten. Muszáj megtanulni elszakadni attól a víziótól, hogy látni vagy hallani is akarom a másik felet. Ezt ma már úgy nevezik, hogy ” kreatív álláskeresés feketebárány módszerekkel “.

Ma már egyre kevésbé népszerű, sőt statisztikai adatok szerint a munkavégzés hatékonyságát is nagymértékben hátráltatja a közvetlen személyes kontaktus, mely elhúzódó és felesleges beszélgetéseket eredményez. Kezdőknek ajánlott akár egy coaching képzésen is részt venni, ismerkedni az új személettel, üzleti felfogással és trendekkel, mely egyértelműen meghatározza a jövőnket, munkavégzésünket, és szakmai előmenetelünket.

6

About Vdorina99

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …