Vámpírhistóriák II.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az előző cikkben két nagyon híres vámpírtörténetet ismerhettek meg az olvasók. Most folytatjuk a felsorolást, ugyanis akad még néhány. Két nagyon népszerű vámpírfilmet emelünk ki:

Vámpír Brooklynban

Nem hosszas évek legendáján, illetve történetén alapszik ez a film, a múltba csak egy-két mondat erejéig leshetünk bele. Sok évvel ezelőtt Noszferátum, az élőhalott egész seregét kiűzték Egyiptomból. A legtöbb vámpír a Bermuda-háromszögben telepedett le,ahol évekig éltek az óvatlanul odautazók vérét szipolyozva, de egy vámpír vadász leszámolt az összessel, kivéve egyetlen eggyel.  Az utolsó vámpír, Maximillian Brooklynba utazik, nem véletlenül. A célja az, hogy megtalálja a faj utolsó női leszármazottját, aki ebben a városban él és nem sejt semmit sem a felmenőiről. A nő egy nyomozónő, Rita, aki pont Maximillian áldozatai ügyében nyomoz. Amint Rita találkozik a férfival iszonyú víziók kezdik el gyötörni. A férfi mindent gondosan kitervelt és pontosan tudja, hogy hogyan kerülhet közel Ritához és hogyan láncolhatja magához örökre, miközben lerántja a leplet Rita családjának múltjáról, mégpedig arról, hogy a nő apja egy vámpír volt. Át is változtatja, de a munkatársa, Justin segítségével Rita képes lesz arra, hogy az emberi tudata győzzön a vére helyett.

Éjsötét árnyék

Igazi vámpírfilm, rengeteg viccel és nevetéssel. Barnabas Collins kisfiúként a szüleivel telepedik le Angliában, ahol egy halász-vállalkozásba fognak. Telik-múlik az idő, Barnabas felnő és a házban szolgálónőként dolgozó boszorkány beleszeret. Egy viszonyba is bonyolódnak, de Barnabas megmondja neki, hogy nem szerelmes a nőbe. Ekkor a boszorkány előveszi a bűverejét és végez Barnabas szüleivel. Nem sokkal ezután a Barnabas megismerkedik élete szerelmével. A vérig sértett boszorkány az Özvegy-szirtre küldi a lányt, aki a szirtről a halálba veti magát, hiába fut utána Barnabas. Az események után a fiú úgy dönt követi kedvesét és utánaveti magát, de nem hal meg, hanem a boszorkány vámpírrá változtatja és bezárja egy koporsóba évszázadokra.

2

Egy építkezés alkalmával megtalálják a koporsót, Barnabas kiszabadul és a Collins-villa felé veszi az irányt, de meglepődve eszmél rá, hogy mennyit változott a villa és hány év telt el. Megismeri az új Collins-családot és a nevelőnőt, Vickit aki halott kedvese kísérteties hasonmása. Mindeközben a boszorkány továbbra sem hagyja békén és nem nyugszik amég Barnabas szíve az övé nem lesz.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …