Baráti féltékenység?

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Szép dolog a barátság, de a ezeket a kapcsolatokat megmérgezheti a féltékenység. Az alábbiakban néhány ok szerint csoportosított szituációt veszünk jobban szemügyre.

2

OK: KARRIER

A legjobb barátoddal mindent együtt csináltál a középiskolától kezdve: együtt terveztétek a jövőt, együtt ültetek a főiskola padjaiban, együtt diplomáztatok. Pár év elteltével viszont a te karriered felfelé ível, a barátod viszont csak egy helyben toporog és nem sikerül előrelépnie a munkahelyén, esetleg havonta váltja az munkahelyét, néhány beszélgetés alkalmával viszont felfigyelsz arra, hogy nem feltétlenül jóindulatú megjegyzéseket tesz a te sikeredre. Ilyenkor a megoldás az, hogyha leülsz vele beszélgetni és elmeséled neki, hogy milyen keményen dolgoztál eddig, hogy mindezt elérd. Adhatsz neki tanácsokat is, hogy mit tegyen és hogy álljon hozzá a problémához.

OK: PÉNZ

Ige, ez elég kényes téma, főleg egy barátságban. Sok esetben nem nézi egy ember jó szemmel, ha a barátja sokkal több mindent megengedhet magának mint ő. Ilyenkor nagyon fontos az, hogy ne magunkat hibáztassuk és ne nekünk legyen amiatt lelkiismeret-furdalásunk, mert sokkal több mindent megengedhetünk magunknak mint a barátunk. Fontos még, hogy ne próbáljunk jótékonykodni, hogy a bárban meghívjuk egy italra, stb. Próbáljunk inkább tanácsokkal ellátni, hogy mivel szerezhetne egy kis plussz pénzt magának. Sokkal jobban meg fogja köszönni mint bármit.

OK: SZERELEM

Nem jó jel az, ha ugyanolyan típusú srácok/lányok jönnek be a barátodnak mint neked. Persze lehet, hogy lesz akkora mázlid, hogy soha nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy veszekedni kelljen egy fiú/lány miatt mert mindketten bele vagytok esve. Sok esetben sajnos megtörténik, és ilyenkor az ember akarva-akaratlanul kellemetlen szituációba kerül és akkor választani kell: barát vagy szerelem? De biztos választani? A legjobb tanács amit ezzel kapcsolatban valaha is adtak: kommunikáció. Ha észreveszed, hogy a barátodnak ugyanaz a személy tetszik mint neked, akkor nem érdemes húzni a beszélgetést. Mondd meg neki, hogy neked sem közömbös az illető, viszont a barátságotokat nem kockáztatod miatta, legyen úgy, hogy akit a kiszemelt ember választ, az nem érez bűntudatot, a másik fél pedig nem pikkel rájuk.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …