Vámpírhistóriák I.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Több tucatnyi legenda és história kering a vámpírokról, a filmrendezők pedig előszeretetten viszik vászonra a különböző vámpírtörténeteket, az írók pedig szívesen adják ki könyvükben. Íme közülük néhány:

Vittorio, a vámpír

Egy fiatal vámpírfiú vámpírrá válásának történetét vezeti végig az olvasó számára. Vittorio a testvéreivel és a szüleivel éli a mindennapjait édesapja csodálatos Toszkánai kastélyában. Jobbára az élete nem szól másról csak a szórakozásról: az édesapjával vadászni jár, lőni és harcolni tanul. Egy végzetes este azonban az ifjú élete borzalommá válik. Ő az egyetlen élő szemtanúja annak a brutális és érthetetlen mészárlásnak, amelyet apja várkastélyában hajtottak végre. Az események után az ifjú bosszúra szomjasan menekül Firenzébe. Egy titokzatos nő megmenti a haláltól, de továbbra sem szabadul az ördögi lidércnyomástól, miközben tombol a háború és a politikai intrikák. És ez még nem elég, egy szerelem is szövődik, amely pusztulással fenyegeti. Tökéletes könyv azoknak, akik izgalomra és misztikumra vágynak.

1

Kárhozottak királynője

A történet nem a múltat, hanem a jelent vesézi ki, de egy-egy motívum található a múltból is. Lestat egy gazdag és befolyásos úrfi volt az  1700-as években, de egy nap elrabolják és egy vámpír kastélyában ébred, aki átváltoztatja és megtanítja neki a gyilkolás különböző fortélyait. Napjainkban Lestat visszatér és meglepő módon egy rockbandában ő lesz az énekes, eközben felkelti egy fiatal kutatónő figyelmét is, amelyből később szerelem szövődik. Lestat a kamerák előtt nyilvánosságra hozza a vámpírok létét, így a város összes vámpírja üldözőbe veszi. A támadást Lestat koncertjén tervezik, ahol hatalmas összecsapás tanúi lehetünk, végül Lestatot egy ősvámpír menti meg, az első vámpír, maga a királynő. Mindeközben a kutatónő megismeri felmenőit, akik szintén vámpírok és elmegy hozzájuk, akkor találkoznak Lestattal és a megmentőjével, akiről kiderül, hogy gonosz, így Lestat és a többi vámpír végez vele, a fiú szerelme viszont haldoklik, így Lestatnak egy választása marad, mégpedig az, hogy vámpírrá változtassa kedvesét. A film vége Happy Enddel zárul. Ideális azoknak akik szeretik a misztikumot egy kis romantikával fűszerezve.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …