Vámpírhistóriák III.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az utolsó ebben a témában írt cikkben egy igazi klasszikus kerül terítékre, amely nem más mint Drakula.

Ki volt ő?

Drakula nem más mint Vlad Tepes, havasföld fejedelme. A város népei kezdték el suttogni róla, hogy vámpír. Ennek több oka is volt, például, hogy nem mutatkozott soha napnyugta előtt és előszeretettel húzatott karóba másokat, vagyis a brutális kegyetlensége miatt. A török azonban elfogta és nem sokkal később karóba húzatta.

1

A leghíresebb Darcula filmet 1992-ben vitték vászonra. A története: Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, viszont a teste még mindig nem omlott porrá. Azt suttogják, hogy a sírjából éjjelente kikel és áldozatokra vadászva bolyong a város utcáin, valamint az, hogy akiket megharap azok is vámpírrá lesznek, így egyre többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. Drakulát azonban emésztő vágyakozás gyötri évszázadokkal ezelőtt elhunyt után. Egy napon egy idegen teljesen véletlenül a kastélyába téved. Az idegen medáljában meglátja egy lányt arcképét, aki kísértetiesen hasonlít elhunyt kedvesére. Ekkor rögtön útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. Londonba megy, ahol egészen véletlenül a lány, Mina vőlegénye segít neki egy ingatlan megszerzésében. A fiú egyik este azonban felfedezi, hogy Drakula vámpír, de mindeközben Drakula egyre jobban behálózza Minát, közben pedig egyre csak gyarapítja a vámpírseregét és nem utolsó sorban a célja az is, hogy sötétségbe taszítsa a várost. Mondhatni, hogy ennek a hatalmas szerelemnek a hatására Drakula jelleme finomul, de démoni végzetét nem tudja elkerülni.

Később számos utánzat is készült róla, de sokak szerint ez az eredeti a legjobb.

A vámpírokról készült még trilógia is, például az Alkonyat trilógia, mely egy halandó lány, Bella és egy vámpír, Edward szerelméről szól.

Nagyon népszerű sorozat formában a Vámpírnaplók című sorozat. Damon és Stefan, a két testvér azóta ellenégeskedik egymással, amióta egy nőbe szerettek bele.Évszázadokkal később megismétlődik ez, mindkét fiú beleszeret Elenába, aki az eltűnt vámpír kedvesük hasonmása. Elena halandó, először Stefannal jön össze, majd Damon lesz a párja.

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …