Miért a magabiztos nőket veszik el a férfiak?

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Mindenki ismeri a mesét a királyfiról, aki egy szegény lányba szeret bele és őt veszi feleségül, és boldogan élnek amíg meg nem halnak. Vagy a történetet egy fiatal és jóképű agglegényről, akinek minden ujjára akad egy bombázó, de ő mégis egy teljesen átlagos és kissé nehéz természetű nőbe szeret bele.

Az esküvőn a vőlegény gy érzi, hogy ő a legszerencsésebb férfi a világon. Eközben a rokonok, barátok és ismerősök tűkön ülnek és nem értik, hogy a vőlegény mit eszik ezen a nőn. És akkor elkezdődnek a találgatások: Vajon ennyire jól főz? Miért is szereti ennyire? Mit művelhetett vele? Majd meghalnak a kíváncsiságtól, és legszívesebben elrángatnák a vőlegényt az oltár elől és megkérdeznék tőle egyenesen: Miért veszed el ezt a nőt?

esküvő-tengerpart

A férfiak számára milyen is az a nő aki az ideális feleség? Egy erős nő, aki szilárd önazonossággal rendelkezik és bízik önmagában. Nincs problémája azzal, hogy szabad mozgásteret adjon egy férfinak, hiszen ő maga is igényt tart erre. Tisztában van azzal, hogy mire mond igent és mire mond nemet. Ha akár a tiszteletlenség legapróbb jelét is észreveszi, azonnal megtartja a három lépés távolságot. És ezzel nem lombozza le a férfiakat, éppen ellenkezőleg: megőrjíti őket. A férfiak számára ilyen az ideális álomfeleség.

A férfiak látják, ahogyan a nők úgy viselkednek, mintha a házasság lenne mindennek a csúcsa, és egyben mindennek a vége is. Ez csak megerősíti őket abban, hogy a házasság nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nő szerelmes a férfiba. Mintha a nők az esküvővel esnének szerelembe, vagy azzal amit az esküvő jelképez. A férfi pedig csak arra kell, hogy eljátssza a rá kiosztott szerepet.

Mindez persze kihatással van a férfiak randevúzási szokásaira is: kerülik az olyan helyzeteket, amikor arra gyanakodnak, hogy a nő csak egy üres helyet akar betölteni. Erről megint az ugrik be nekik, hogy egy szerepet kéne eljátszaniuk. A férfiak számára a “tapadó korongos csaj” egyenlő “csapda”, mivel úgy hiszik, ilyenkor a nő valami mással esett szerelembe.

About Vdorina99

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …