Amikor a munka öröm

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Nem azért jársz a munkahelyedre, hogy szórakozz, de miért ne lehetne egy olyan hely, ahol nem rándul görcsbe a gyomrod félóránként, és ahol jól érzed magad?

Gondoltad volna, hogy az emberek háromnegyede egyáltalán nem szeret a munkahelyén lenni? Ha te is közéjük tartozol, ne keseregj, mert simán olyanná varázsolhatod a környezeted, ahova élvezet bemenni, és ahol sokkal könnyebben megy a munka! Hogy mi is ebben a bónusz? Így a munkavégzés hatékonyabb lesz, és végül nemcsak boldogan dolgozhatsz, de még a főnököd elismerését is kicsikarhatod, ez pedig hosszabb lejáratú szerződést vagy akár előléptetést is eredményezhet.

Nehéz mindennap rendben tartani az íróasztalodat, ezért két- három havonta nézd át a kacatokat, és dobd ki, amire nincs szükséged. Emellett tarts a közelben olyan fotókat és tárgyakat amelyekre olyan fotókat és tárgyakat amelyekre ha ránézel, azonnal kellemes emlékek ugranak be. A legjobb ha narancs és zöld cuccokat veszed körbe magad, mert az előbbi boldoggá és kreatívvá tesz, ráadásul a depressziót is elűzi. Az utóbbi látványa viszont ellazít és nyugtatja az idegeket. Tény, hogy a pozitív érzelmek az agyműködésre is jó hatással vannak, segítik a koncentrációt, így gyorsabban megszületnek a zseniális ötletek.

Ahhoz, hogy jól érezd magad bent, az kell, hogy ne legyél ott állandóan. Ha újabban sokat túlórázol, és lemondod a baráti találkozókat, arra hivatkozva, hogy rengeteg a munkád, ne csodálkozz, ha egy idő után beleőrülsz a munkába. Ne hidd, hogy azt tartja a főnök a legjobb dolgozónak aki állandóan az íróasztala előtt ül! Szükséged van kikapcsolódásra, mert hosszú távon úgy tudod megfelelően ellátni a feladataidat. Nyolc-kilenc órán túl már kevésbé vagy produktív, szóval feleslegesen görnyedsz a számítógép előtt este tízkor. Ha esetleg egy fontos projekt miatt mégis tovább kell bent lenned, reggel állítsd be a telefonodon az emlékeztetőt, hogy jelezzen óránként. Ilyenkor állj fel, menj ki öt percre, igyál egy teát, hívd fel egy barátnődet: hiszen ennyi szünet mindenkinek jár!

About Vdorina99

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …