Mielőtt egyedül indulnál haza a buliból

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Megtámadták, megerőszakolták, meggyilkolták…és még sorolhatnánk. Amikor ilyen megrázó hírekkel találkozol, neked is az az első gondolatod, hogy ez mennyire ijesztő, a második pedig, hogy ilyesmi veled soha nem fordulhat elő?

Nem ijesztgetésképpen, de biztos, hogy minden szituációban meg tudod védeni magad? Ha rákeresel a YouTube-on az „önvédelem” szóra kiadott oktató videókat, rájössz, hogy ez nem is olyan könnyű. Az önvédelmi edzés nem hangzik olyan jól, mint a feszes test vagy a kockás has kifejezések. Pedig amellett, hogy növeli a magabiztosságot, ezekben is részed lesz, ha kipróbálod. Öt hónapon át heti kétszer másfél órás gyakorlásra van szükséged, hogy elég önbizalmad legyen ahhoz, hogyha megtámadnak, tudd, mit kell tenned. A nők közel 70%-a azért jelentkezik önvédelmi edzésekre, mert rossz élmények érték őket. Pedig ha korábban kezdték volna a gyakorlást, ezek talán meg sem történtek volna.

Bár nagyon gyakran hallani szörnyű, fiatal lányok ellen elkövetett támadásokról, valójában ezek száma nem nőtt meg az utóbbi években. Ami viszont változott: ezeknek a támadásoknak a brutalitási fokozata és a médiavisszhangja. A tetteseket sajnos motiválja az, hogy így az egész ország róluk beszél, tőlük retteg.

És te mennyire vigyázol magadra?

Alapvetően három különböző típust különböztethetünk meg:

Az első típus az, aki egyáltalán nem körültekintő: még a hétköznapokban sem. Nekik ajánlott: nem ártana körültekintőbbnek lenniük. Ha sportolnak jó kondiba kerülnek, és a kisugárzásuk is magabiztosabb lesz. Amikor az utcán sétálnak ne hallgassák a maxon a zenekészüléküket, ne tegyék zsebre a kezüket és a járda közepén közlekedjenek.

A második típusba azok tartoznak, akikről nem lehet megállapítani első ránézésre, hogy áldozattípus-e. A görnyedt testtartás, a földre szegezett tekintet, a tétova járás önbizalomhiányról, félelemről árulkodnak. Ahogy az is, ha valaki folyton hátrafelé tekintget.

A harmadik típusba azok tartoznak akik tudatosak, ami nem csak abból látszik, hogy sportolnak, de egy buli után sem indulnak haza egyedül.

Viszont mondani sem kell, hogy abban az esetben is ha ismered az önvédelmi gyakorlatokat, nem árt időről időre feleleveníteni őket.

GD Star Rating
loading...
Mielőtt egyedül indulnál haza a buliból, 4.0 out of 5 based on 1 rating

About Vdorina99

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …