A mesés Puglia

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Justin Timberlake itt vette feleségül Jessica Bielt. A hely mesés, varázslatos és romantikus, Hugh Grant, Miuccia Prada és Francis Ford Coppola sem véletlenül fordultak meg a környéken. A türkizkék tenger és a festői szépségű falvak mellett van még valami mágikusan vonzó ezen a vidéken: az olasz csizma sarkának különleges hangulata.

mid_47847

A legideálisabb szálláshelynek a Torre Coccaro birtok mondható, amely számos pompás környékbeli birtok egyike. A tizenhatodik zsázadi fehér erődítményt olíva,-mandula- és szentjánoskenyérfák veszik körül, ameddig csak a szem ellát. Sok különleges dolgot lehet itt csinálni: például az idegenvezetéssel egybekötött biciklitúra. A gyönyörű vidéken alacsony kőfalak és olívaültetmények mellett vezet az út. A többévszázados fák a széltől megcsavarodva sorakoznak egymás mellett a rozsdavörös földön.

Itt található a Lama Pecora sajtüzem. Itt pillantást vethetünk rá, hogy hogyan készül a tradicionális caciocavallo sajt. A sajtmasszát szakavatott kezek töltik a különleges csepp alakú formába, majd egy zsinórral megkötözve lógatják fel száradni. Három éven át érlelik így a sajtot.

Négyszáz évvel ezelőtt Alberobello faluba települő földművesek ún. trullókat építettek lakhelyül. A kúptetős kis épületek nyáron kívül tartják a forróságot, télen megőrzik a tűzhely melegét. Ráadásul amikor a parasztok hírét vették annak, hogy a király adószedői a környéket járják, gyorsan lebontották egyszerű trullóikat, majd a revizorok távozása után újra felhúzták házaikat. Ma már csak bérelhető nyaralóhelyként láthatunk ilyet. Alberobelloban rengeteg csücsöksapkás épület található. A körülbelül ezer darab hengerfalú lakás és raktárház az UNESCO világörökség része.

A város sétaövezetét „Dél Firenzéjének” nevezik. Lecce barokk templomairól és palotáiról híres. A város szívében lévő Via Vittorio Emanuelle II-n minden megtalálható: divatos butikok, galériák és éttermek.

A Trani nevű kikötőváros tengerparti sétánya a hétvégén megtelik emberekkel. A helyi hölgyek miniruhában és magassarkú cipőben sétálgatnak fel-alá. Az este közeledtével a Divinai Follie-ben gyűlnek össze a bulizni vágyók.

Bariban a titokzatos reggeli fényben úszó óvárosi utcákon a szél szárítja a kiteregetett ruhaneműket, az épületek homlokzatát díszítő oltárokról  pedig védőszentek pillantanak alá.

About Vdorina99

Check Also

Nyári kirándulásötlet: Wales

Az Egyesült Királyság manapság inkább a munkavállalók körében kedvelt, kirándulási célból sokkal kevesebben választják. Pedig …