Az éjszaka veszélyei

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Csak egy sima bulizásnak indult- de van olyan aki soha nem tér már haza. Vannak olyan emberek akik csak bulizni indultak el otthonról. Valaki a volt párjával találkozott, hogy végleg lezárjon egy kapcsolatot. Néhányan egy teljesen ártalmatlannak tűnő nyaralásra készültek: mégis egyikük sem tért haza. Tudtad, hogy Magyarországon közel ötszáz ember tűnik el nyomtalanul és végleg?

100426_1190

Sőt, még ennél is vészesebb a helyzet: sokkal több nőt és fiatal, védtelen lányt rabolnak vagy hurcolnak el az országból az emberkereskedők. Ráadásul sok százan vannak még, akik inkább önként hagyják el az eddig biztonságosnak hitt otthont, és szöknek el, mert megfenyegették őket és sem magukat, sem pedig a családjukat nem tudhatják biztonságban- életveszélyben vannak. Már sokan hallottak Takács Fruzsina esetéről: a családja és a barátai előtt nem voltak titkai, egy teljesen átlagos, békés és nyugodt életet élt, egészen addig az estéig amikor egy nyári ruhában indult el otthonából- azóta nem adott életjelet magáról. A szülők elmondása szerint az eltűnése előtt három nappal szakított a barátjával, aki rendszeresen megfenyegette, megalázta, érzelmileg zsarolta és előfordult olyan is, hogy fizikailag bántalmazta. Az eltűnése napján a fiú kicsikart Fruzsinától még egy találkozót- az utolsót.

Az anyukája ekkor a lelkére kötötte, hogy ne menjen egyedül és csak nyilvános helyre menjen, hiszen ismerték a hátteret. A lány azt ígérte, hogy kora estére hazamegy. Innentől kezdve senki sem tudja, hogy mi történt vele. Már akkor tudták, hogy baj van: nem vitt magával se ruhát, se pénzt, még a telefonját sem. Fruzsina volt barátjáról sem tudnak semmit. Nagyon sok jel utalt arra, hogy a lány nem önként távozott, hanem valaki elrabolta. De mint minden szülő, akivel történt már hasonló eset, Fruzsina szüleinek a fejében is megfordult a gondolat: hogy a lányuk már régen nincs életben. És ez csak egy példa a több száz közül. Éppen ezért egy jó tanács: éjszaka soha ne indulj el egyedül! A nők túl védtelenek, többségüket senki sem tanítja meg, hogy hogyan védheti meg magát egy hasonló szituációban- és a legtöbb támadó pont ezt használja ki. Egy tréner tanácsa szerint az a legfontosabb, hogy mindig készülj fel a legváratlanabb helyzetekre.

 

 

About Vdorina99

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …