Új őrület – OMBRE

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az utóbbi időben az a tendencia, hogy akinek rövid a haja, az rohan hajat hosszabbítatni, akinek hosszú haja van, az rohan a fodrászhoz, hogy ombre haja legyen.

Az ombre szó színátmenetet jelent. Ombre hajat készíthet a fodrász sokféleképpen, sőt már a Loreál is piacra dobott ombre hajfestéket. Vannak hajstúdiók, melyek kifejeztten hajhosszabbításra és ombre hajfestésre szakosodtak.

Feria-Wild-Ombre_slider_3

Az ombre haj lényege, hogy minimum két, látványosan eltérő hajszín kerüljön megfestésre, azonban a haj pompázhat akár három színben is. Mindegy, hogy rövid vagy hosszú hajról van szó. Az egész technika lényege, hogy a haj körülbelül a közepétől egyre fakóbb, világosabb a hajvégek felé. Legdrasztikusabb verziója, amikor a hajtőtől 2-3 cm-rel kezdik meg a festést, amely egyfajta igénytelen, lenőtt beütést ad az egész frizurának. Sokan azért tartják praktikusnak, mert nem igényel sok törődést, nem roncsolja az egész hajat, nem kapunk idegbajt, mint a teljesen festett hajnál, ha már egy centire látszik a lenövés.

A stílus és az ötlet már 2012 közepe óta hódít a tengerentúlon, de mivel rengeteg sztár váltja régi, megunt vagy csak egyszerűnek talált frizuráját a szőkítésen alapuló, átmenetes hajra, már nálunk is tombol az őrület. A hajfestési eljárást először Ashlee Simpson és Drew Barrymore próbálta ki, ők voltak az új hajstílus elindítói, de természetesen a magyar celebek sem maradhattak ki ebből az új őrületből. Már ombre haja van Voksán Virágnak, Tóth Gabinak, Oroszlán Szonjának, Muri Enikőnek, stb.

Beautiful-Long-Hairstyles-for-Round-Faces-2013

Ha ombre hajat szeretnél, már egy alkalomra is elkészítheted saját magad az ombre púderrel.

A hajszínező púder gyors és kockázatmentes megoldás, 8 különleges színben elérhető hajszínező púderek átmeneti hajszínt biztosítanak a következő hajmosásig. Bármilyen hajszínen alkalmazható. A hajszínező púder nem tartalmaz vegyi anyagokat, nem hagy tartós nyomot sem a hajon, sem a bőrön vagy a ruhán. Ha mégis megfogná a ruhát, szappannal és meleg vízzel könnyedén eltávolítható. Fixálható hajlakkal vagy festés után formázható hajsütővassal, hajvasalóval.

A hajszinező por 4000 Ft. körüli áron vásárolható meg.

1(243)

És ha mindez még nem elég, akkor itt van az ombre száj-, szem-, és körömfestés….

ombre_szaj

ombre_kormok

…és természetesen az ombre ruhaköltemények sem maradhatnak ki a sorból.

ombre2

 

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …