A fiatalság 10 forrása

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

A fiatalság titkát régóta kutatja az emberiség. Rengeteg kutatást végeztünk, hogy lelassíthassuk az öregedést. Néhány kutatás eredményét ma is használjuk, de a legfontosabb mindig az, hogy következetesen és rendszeresen használjuk ezeket a módszereket és mindig figyeljünk az egészséges táplálkozásra és életmódra.

1340355_50366791
Nem tudjuk megakadályozni a természetes öregedést, de lelassíthatjuk és segíthetünk a testünknek, hogy fiatalabbnak tűnjön a valós koránál. A következő tíz dolog könnyedén megfiatalíthat bennünket néhány évvel.

Méregtelenítés – A méregtelenítés egy nagyon fontos folyamat, segítenünk kell a testünknek megszabadulni a salakanyagoktól. Bár az anyagcserénk magától is működik, a hétköznapi életben rengeteg vegyszernek, káros környezeti hatásnak vagyunk kitéve. Egy-egy rövid böjt vagy egy nap víz esetleg gyümölcs diéta nagyon sokat segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Alvás – Az elegendő alvás szintén elengedhetetlen a fiatalos közérzethez. Napi 7-8 óra alvással biztosíthatjuk, hogy a bőrünk és az egész testünk kipihentebb legyen, ezáltal szebb is. Az alvás azért is fontos, mert a sejtek ez idő alatt regenerálódnak a legkönnyebben, ide értve az elöregedett hámsejteket is. Ha eleget alszunk a bőrünk sokkal egészségesebbnek és fiatalabbnak fog látszani.

Táplálkozás – Egészséges étrenddel segíthetünk a testünknek, hogy fit és fiatal maradhasson. Próbáljunk halat enni a vörös húsok helyett. A rostos ételek, a gyümölcsök, zöldségek és a különböző táplálékkiegészítők mind fontos részét képezik a kiegyensúlyozott étrendnek. Emellett pedig igyunk kevesebb kávét és koffeines italt.

Testmozgás – A rendszeres testmozgás boldogabbá, energetikusabbá és magabiztosabbá teszi az embert. Emellett növeli a csontok sűrűségét és az izomzatunkat is, ami akár 10 évet is fiatalíthat rajtunk. Az aerobikon, sétáláson és úszáson kívül megpróbálkozhatunk a súlyzózással is, akár otthon akár az edzőteremben.

Nyugalom – A nyugodt arc egyben fiatalabbnak is tűnik. A stressz az arcunkon is megjelenik, legtöbbször ráncok formájában. Ha sikerül felülkerekednünk az aggodalmainkon és megtalálnunk a belső békénket, azzal az arcunk is szebb lesz és mi is sokkal fiatalabbnak fogjuk magunkat érezni.

Pozitív gondolkodás – Az optimista gondolkodás és a pozitív megerősítés sokat javíthat az életünk színvonalán. A negatív gondolatok rosszabb hangulathoz vezetnek és kevésbé fiatalossá, kevésbé vonzóvá tesznek bennünket. Meditációval megváltoztathatjuk a gondolkodási mintáinkat.

Orvosi kivizsgálás – Mint az autónknak, éppen úgy a testünknek is szüksége van néha szervizelésre vagy csak egy alapos kivizsgálásra, hogy a mindennapi életünk során kifogástalanul működhessen.  A rendszeres orvosi vizsgálat – még ha egészségesek is vagyunk – segíthet időben észrevenni az esetleges betegségeket, problémákat.

Aktív életmód – Próbáljuk mindig elfoglalni magunkat valamivel. Ha mindig van mit csinálnunk, ezzel nem csak hasznosan töltjük el az időnket, de a közérzetünket is javíthatjuk. Keressünk olyan elfoglaltságokat, amik egyébként is jót tesznek a testünknek, például jógázzunk szabadidőnkben.

Társasági élet – A kellemes társaság javít a kedélyállapotunkon és segít, hogy békésebben éljük az életünket. Törekedjünk arra, hogy a körülöttünk lévő emberekkel való kommunikáció mindig boldogságot hozzunk az életünkbe.

Külsőségek – Nézzünk a tükörbe és gondolkozzunk el egy kicsit a külsőnkön. Minden rendben van a testalkatunkkal? Ha nem, akkor próbáljunk javítani azon, amin tudunk. Figyeljünk a bőrünkre, a hajunkra, a körmeinkre és a fogainkra is. Ezek mind azt sugallhatják, hogy fiatalabbak vagyunk a valós korunknál. Ha jól nézünk ki és jól érezzük magunkat, akkor könnyebben fogunk eredményeket elérni az élet minden területén.

About Lebegő Csiga

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …