6 tipp a gyönyörű hajért

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Egy bulin szeretnénk jól kinézni és egy teljes délutánunk van elkészülni vagy egy megbeszélés előtt akarjuk egy kicsit rendbe szedni magunkat. Mindkét esetben számos dolgot tehetünk, amivel csinosabbá varázsoljuk a frizuránkat és megnöveljük az önbizalmunkat.
1210007_63639174
1- A sampon

Használjuk a megfelelő sampont. Hosszútávú befektetés lehet egy jó szalon sampon, ami a hajtípusunkhoz illik. Ha festett hajunk van mindenképpen olyan sampont keressünk, ami kíméli a festést. Ugyanígy ha vékony, zsírosabb, száraz vagy világos hajunk van, mindegyikre létezik külön sampon. Beszéljünk a fodrászunkkal, aki biztosan szívesen segít kiválasztani a megfelelő terméket. Túl sokan vásárolunk véletlenszerűen sampont az egyik szupermarketben és csak reménykedünk, hogy az megfelelő lesz, miközben egy gondosan kiválasztott termékkel sokkal jobban járnánk hosszútávon.

2- A kondicionáló

Használjunk kondicionálót. A hajkondicionálók fényesebbé és dúsabbá teszik a hajkoronát. A ruháink is sokkal kényelmetlenebbek lehetnek, ha rossz minőségű vizet vagy mosószert használunk. A hajunkkal is éppen ugyanez a helyzet. Dörzsöljük be a kondicionálót a hajgyökértől a hajvégek fel haladva és hagyjuk, hogy csodát tegyen a hajunkkal mielőtt kimossuk belőle.

3- A szárítás

Mindig ügyeljünk rá, hogy rendesen megszárítsuk a hajunkat. A modern hajszárítók már nem teszik tönkre, annyira a hajat, mint régebbi társaik. De még mindig figyelnünk kell arra, hogy szárítás közben mozgassuk át rendesen a hajat, ezzel elkerülve, hogy egyes részek túlmelegedjenek mások pedig nedvesek maradjanak. Ha van időnk akkor egy hűvösebb fokozaton is használhatjuk a hajszárítót, ezzel még jobban kímélve a hajat.

4- A hajszérumok

Különféle termékeket kaphatunk, amik selymesebbé és puhábbá teszik a hajunkat. A legtöbb fodrászszalonban használják is ezeket és segíthetnek nekünk kiválasztani a hajunkhoz megfelelőt. A legtöbb szérum három dologban is segít. Megnyugtatják a hajat, selymesebbé teszik a felületét és csökkentik a statikus elektromosságot a hajszálakban, ezzel megakadályozva, hogy felkunkorodjanak a szálak és összevissza álljon a frissen mosott haj.

5- A hajvasalók

Mindig használjunk jó minőségű hajvasalókat. Sokan tapasztaltuk már, hogy az olcsóbb társaik nem mindig végeznek tökéletes munkát. Legtöbbször ez azért van, mert nem melegszenek fel eléggé, ahhoz hogy egyetlen húzással kiegyenesítsék a tincset és nem elég csúszós a felületük, hogy a haj akadálytalanul mozogjon rajta. Olyan vasalót keressünk, amiben üveg vagy kerámia lapok vannak és figyeljünk, hogy állítható legyen a hőmérséklete is. A kerámialapos vasalókkal nagyon egyszerűen kiegyenesíthetjük a hajunkat, ezért is használják őket szinte az összes fodrászszalonban. A kerámia lapok kevesebb elektromosságot hagynak a hajban, hiszen kevesebb a súrlódás, ezzel is segítve, hogy a haj tovább egyenes maradjon.

6- A táplálkozás

Ha egészséges hajat akarunk, akkor elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. A hajunkat azok az élelmiszerek táplálják, amiket megeszünk és egy kiegyensúlyozott étrend nélkül nagyon nehéz lesz elérni a kívánt külsőt. A hajunk nagyrészt proteinből épül fel, szóval mindenképpen sok fehérjét kell a szervezetünkbe vinnünk. Figyelnünk kell arra is, hogy elég folyadékot igyunk, hiszen ezzel tarthatjuk tisztán a testünket, eltávolítva a salakanyagokat.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …