A Csókkirály

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A hideg idő, a nap, az alkohol, a dohányzás vagy ezek összessége könnyen cserepessé tehetik a szánkat. De van rá mód, hogy ezt megakadályozzuk és mindig csókra kész ajkaink legyenek. 

Az egészséges táplálkozás sokat segíthet. A vitaminok és sok víz (napi 8-10 pohár) nem csak az ajkainkat tarja jó állapotban, de a bőrünket és az egész testünket is. Sok zöldség és gyümölcs biztosíthatja a megfelelő vitamin bevitelt.

Egy jó szájbalzsam nedvesen tartja az ajkakat és megvédi őket. Mindenképpen olyat válasszunk, amiben található E- vitamin és egy megfelelő erősségű védelmet ad az UV sugárzás ellen. Az erős napfény és a dohányzás is könnyen vezethet ajakrákhoz.  A sok füst ezenkívül az száj széleit is ráncossá teheti, míg a túlzott alkohol fogyasztás az egész bőrünket kiszárítja.

ded16ef892dfc1c1578b7047cfd08439ba17e245

Mindig figyeljünk, hogy az elhalt hámsejteket távolítsuk el az ajkainkról. Használjunk egy nedves törülközőt vagy fogkefét. Ezt elvégezhetjük egy kevés cukorral is, ami nem csak az elhalt bőrtől segít megszabadulni, de simábbá és csillogóbbá is teszi az ajkat. Vegyünk egy kevés kristálycukrot a tenyerünkbe, majd keverjük el egy pár csepp vízzel. Ezután az ujjaink segítségével kenjük be a szánkat. A cukorkristályok ledörzsölik az elhalt bőrdarabkákat és ha néhány percig fent hagyjuk a cukros vizet a szánkon, akkor utána érezhetően selymesebb lesz.

Sokszor nem vesszük észre az ajakizmok feszültségét, hiszen nem annyira figyelünk rájuk, mint a nagyobb izomcsoportokra.  Ha arra figyelünk fel, hogy az ajkainkat gyakran tartjuk összeszorítva, akkor egy kicsit pihentessük ezeket az izmokat. Csak nyissuk résnyire a szánkat, ettől nagyobbnak fognak tűnni az ajkaink és ellazulnak a megfáradt izmok. Különböző modelleknél láthatjuk ezt, akik így mutatják teltebbnek az ajkaikat.

Előfordulhat, hogy a szánk nem teljesen szimmetrikus. Ezt könnyen elrejthetjük, ha tökéletesebbé akarjuk tenni az arcunkat. Nőknél a rúzs csodákra képes, míg a férfiaknál a megfelelően ápolt arcszőrzettel érhetjük el ugyanezt a hatást. A halvány borosta mindig jó ötlet, hiszen nem csak elrejti az apró tökéletlenséget, de kifejezetten sármos is lehet.

Ha nem akarunk napközben ajakírt használni, mert nincs időnk rá vagy csak egyszerűen zavar, akkor kenjük be a szánkat este lefekvés előtt és reggel mossuk le a szánkat. Figyelnünk kell a rendszeres ajakbalzsam vagy szájfény használatával, mert bizonyos termékek hosszútávon könnyen kiszáríthatják a szánkat. Próbálkozzunk különféle ajakírekkel, amíg meg nem találjuk a nekünk megfelelőt.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …