Kudarcot vallott Orbán az alkotmánymódosítással

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ma tartották a parlamenti szavazást az alkotmánymódosításról, ami azt mondta volna ki, hogy Magyarország területére nem telepíthetők be szabad mozgásra jogosító okmányokkal nem rendelkező személyek. Valamint azt, hogy tilos a csoportos betelepítés. Azonban mindenki tudja, valójában ez miről szólt. 

„Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Idegen állampolgár – ide nem értve az Európai Gazdasági Térség országainak állampolgárait – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet.”

– ezt kívánták volna hozzáírni az Alaptörvényhez a fideszesek. Nem jött össze. Mert a Jobbik nemmel szavazott, mivel a Fidesz nem teljesítette feltételét, miszerint szüntessék meg a letelepedési kötvényeket. Az LMP nem szavazott, ugyanúgy a DK.

Ezekben a pillanatokban tart sajtótájékoztatót Kósa Lajos, amit az Index Facebook oldala élőben közvetít.

Kósa arról beszél, a magyar emberek senki másban nem bízhatnak, csak a Fidesz-KDNP-ben, mivel “csak ez a két pért veszi figyelembe az emberek akaratát”.

Kósa magyarázza a magyarázhatatlant | Fotó: Index.hu Facebook
Kósa magyarázza a magyarázhatatlant | Fotó: Index.hu Facebook

Továbbá azt is megjegyezte, hogy nevetségesnek tartja a Jobbik álláspontját, hogy azért nem segítettek nekik, mert a Fidesz nem vezette ki a letelepedési kötvényeket. “A Jobbik csak saját érdekeit tartja szem előtt” – mondta Kósa Lajos, gazembereknek nevezve azokat, akik az alkotmánymódosítás ellen szavaztak.

Arra viszont nem tért ki, hogy a terroristák által is elérhető letelepedési kötvények milyen nemzetbiztonsági veszélyeket tartalmaznak. Arról sem beszélt, hogy Orbán először zsarolásnak titulálta a Jobbik azon feltételét, hogy csak akkor szavazzák meg az alkotmánymódosítást, ha a Fidesz eleget tesz a kérésének, később viszont bejelentették a kötvények kivezetését. De ezt a bejelentést nem követte semmiféle intézkedés. Blöffről volt tehát szó.

A sajtótájékoztatón megpróbálta megmagyarázni, hogy ezt a bejelentést későbbre értették, majd kivezetik akkor, ha szükségességét vesztették a letelepedési kötvények. A Fidesz kezd teljes hazugságspirálba kerülni, amiből idétlen magyarázkodással akarnak kimászni. Nyilvánvaló, hogy a Jobbikot akarták megtéveszteni.

Állítása szerint “Nem jöhetnek be terroristák az országba a letelepedési kötvényekkel, aki mást állít, az vagy hazudik, vagy annyira nem ért a politikához, hogy nem értem, jogosítványt akkor hogy kaphatott?!”

“Nagyobb a veszélye annak, hogy cápatámadás áldozatai lesznek, mint hogy Magyarországra ezen az úton terroristák jussanak be” – ma is kaphattunk egy Kósa-féle magasröptű, de teljes idiotizmusra utaló nyilatkozatot.

Kíváncsi lennék, akkor Pharaonról és az ő terroristaszervezetekhez kapcsolódó viszonyairól mit mondana.

Az élő közvetítést nézve szembetűnő egyébként Kósa dühe, ami arra utalhat, nagy az elégedetlenség most a Fideszen belül, mivel a rezsimnek ma nem sikerült keresztülvinnie akaratát a Parlamenten.

 

Borítókép: hvg.hu

About Nagy Zsolt

Check Also

Orbánék semmibe veszik a magyarok akaratát!

Tegnap az esti órákban érkezett a hír, hogy visszavonják a budapesti 2024-es Olimpiára benyújtott pályázatot. …