Nyerő nyaralós tippek I.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Mindannyian vágyunk arra, hogy nyáron eljussunk nyaralni. A legtöbb család azonban úgy gondolja, hogy a nyaralás számára megfizethetetlen költségeket jelent.

Nézzük, hogy spórolhatunk a nyaraláson, hogy mégis megvalósulhasson a kívánt üdülés.

3

Magyarországon még szinte ismeretlen, ugyanakkor külföldön nagyon is kedvelt a kanapébérlet. Egyedülállóknak, pároknak ajánlott. Megszállhatunk ugyanis idegen emberek házában, lakásában a világ bármely pontján. Akik ilyen szolgáltatást kínálnak, általában azon kívül, hogy házigazdák, idegenvezetést is vállalnak számunkra. Bemutatják a környéket, amit mindenképpen érdemes megnézni, kipróbálni, segítségünkre vannak akár ügyintézésben is.

Hol találod ezeket a helyeket? Ide kattintva Te is az utazó közösség része lehetsz: httpss://www.couchsurfing.org/

4

Második lehetőség az otthoncsere keretében történő nyaralás, ennek is nagyon nagy sikere van világszerte. Lényege, hogy a két ház- vagy lakástulajdonos azonos időben és időre otthont cserél, tehát beköltöznek egymás lakásába egy-két hétre, használják egymás autóját, stb. Saját indíttatásból interneten, önállóan is kereshetünk ilyen szállásformát, azonban külföldön számos cég is kínálja éves tagdíj fejében ezen szolgáltatását. Ilyen oldal pld. a httpss://www.homeexchange.com/ oldal, ahol válogathatsz kedvedre,  ha az év bármely részében szívesen utazgatnál, pihennél egy kicsit.

A szállásköltség megspórolása a nyaralási költségek 60-70 %-át teszik ki, ezért ha lazábban, rugalmasan gondolkodsz, nyitott vagy az újdonságra, az emberekre, akkor nemhogy hatalmas költséget spórolhatsz, de akár életre szóló barátságokat is köthetsz.

5

A következő, nálunk is nagyon népszerű nyaralási forma a falusi turizmusban rejlik. A külföldiek is nagyon szeretik ezt a nyaralási formát, szívesen jönnek hazánkba is. A falusi turizmus utazás a történelembe, a régebbi korokba, romantika, nosztalgia, időutazás részei lehetünk. A falusi turizmus általában azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyugalmat, az egészséges, jó levegőt, szeretnek felfedezni házias csárdákat, nagymamáink ételeit, süteményeit. Értékelik az erdők csendjét, a nagy sétákat, a kissé nomád életvitelt is akár.

Számos faluban ajánl fel a tulajdonos szállást, vendégszobát, sőt vendégházakat is találhatunk, tehát biztosan megtaláljuk igényünknek, a családunknak megfelelő pihenési formát. Hol nézhetsz körül? Itt :  https://falusiturizmus.lap.hu/

Cikkünket folytatjuk, hogy biztosan nyaralhass idén is.

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …