Nincs munkád? Szerezz hamar!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Van egy mondás, miszerint:“Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!”

  1. A tehetetlenek a munkahely elvesztését szinte sorscsapásként élik meg, idejüket lelkük pátyolgatásával töltik,
  2. A tettre készek pedig azonnal nekiállnak sorsuk jobbra fordításának.

1229615678munka02

Az idő azonban nem a tehetetleneknek dolgozik. Minél több időt töltenek munka nélkül, annál nehezebben rázódnak vissza a munkakeresés forgatagába és annál nehezebben találnak állást. Nincs más megoldás, mint tenni azért, hogy az élet visszakerüljön a rendes kerékvágásba.

Aki munka nélkül marad, egyszerre teljesen új napirenddel, megváltozott életvitellel kénytelen szembesülni. Egy ideig úgy érzi, hogy  a szabadságát tölti, ideje nagy részét nem a megfelelő állás megtalálására vagy egy saját vállalkozás elindítására  áldozza!

Természetesen sok minden függ a delikvens aktuális anyagi helyzetétől vagy éppen attól, kap-e végkielégítést vagy sem. Ha az anyagi lehetőségei megengedik, nyilván több időt szánhat olyan dolgokra, melyekre a munka mellett egyáltalán nem jutott ideje.

Úgy érezheti, itt az ideje bepótolni azt a sok mulasztást, amelyeket az elmúlt években követett el.

Ez a fajta alternatív cselekvéskeresés segítheti túltenni magát az állás elvesztése okozta stresszen. Mindez az idő arra is jó, hogy a munkanélküli felhagyjon mások hibáztatásával és a saját előrehaladását tartsa szem előtt.

Egy idő után, -ami egyénenként változó,- ha nem kap állást úgy érzi, hogy már nem kell senkinek, értéktelen ember. Férfiaknál ez könnyen alkoholizmushoz vezethet, nőknél sokszor depresszióhoz

A kezdeti ambíciók nagyon hasznosak, ekkor a legnagyobb az esélye, hogy a delikvens munkát találjon. Sajnos az idő haladtával egyre kevésbé válik motiválttá, egyre nehezebben szánja rá magát a friss álláshirdetések böngészésére és egyre kevésbé hisz abban, hogy munkába állhat.

A jótékony kirúgás

Egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy a sikeres emberek szerencseként meséljék a kirúgásuk történetét. Úgy tartják, hogy a szükséges rossz teremtette meg a későbbi sikereik lehetőségét.

Ha az éveiket azzal töltötték volna, hogy az irodában aktákat tologatnak vagy csirkéket gondoznak, soha nem valósíthatták volna meg az álmaikat.

Az álmokig néha hosszú az út, de mindig járható.

Képezzük magunkat, mutassunk elkötelezettséget a szakmánk és a hivatásunk iránt! Ha szükséges, képezzük át magunkat.

Legyünk kezdeményezőek és nyitottak a lehetőségek felé, akár nyelveket is tanulhatunk.Ha a szakmánk megkívánja, tökéletesítsük a felhasználói szinten túlmutató számítástechnikai ismereteinket!

Az előrehaladást a saját szakmánk berkeiben tehetjük legsikeresebben, hiszen nincs szükségünk új szakmára, csupán abban kell olyan szintre jutnunk, hogy a munkáltatók két kézzel kapjanak utánunk.

A szerződéses vagy időszakos munkák rendszerint meghatározott időtartamra vagy projekt alapú foglalkoztatásra vonatkoznak. Ezek remek lehetőséget jelentenek a pénzkeresésre arra az időre is, míg nem találunk állandó munkahelyet.

A munkaerőpiac egyre több ilyen jellegű munkát kínál. Noha ezek a biztonságérzetet és a hosszú távú megoldást nem kínálják ezüst tálcán, mindenképpen ideiglenesen megoldást jelenthetnek.

Nincs munkád? Akkor fel a fejjel, irány előre, és sok sikert!

About vidfred

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …