Gyógyszer nélkül

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Egészségünk megőrzése érdekében – szerencsére – mára egyre többen ismerik fel a természetes gyógymódokban rejlő óriási lehetőséget. Sok éven át általános megoldásként kizárólag azt az információt ontották ránk a tömegreklámok, hogy fájdalom, rosszullét, betegség esetén milyen pirulákat kell bevennünk. Gyógyszereket fogyasztani hosszú időn keresztül kényelmesebb megoldásnak tűnt, mint egészségesen élni, táplálkozni és megismerni a saját szervezetünket.

Napjainkra szinte mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a mértéktelen gyógyszerfogyasztás nem vezet sehová, kizárólag a már kialakult betegségek kellemetlen tüneteit enyhíthetjük vele gyorsan és kényelmesen. Ha sokáig szeretnénk egészséges életet élni, akkor meg kell találnunk a betegségek valós kiváltó okait és azokat a táplálkozásban, életvitelben rejlő problémákat, melyeknek megváltoztatásával a legtöbb megbetegedés kialakulását egész egyszerűen megelőzhetjük.

1

Érdemes megtanulnunk eligazodni a természetes gyógymódok, a betegségmegelőzés, a vitaminok világában. Ismerjük meg azokat a gyógynövényeket, házi praktikákat, melyek alkalmazásával sikerülhet a feltétlenül szükséges mennyiségre csökkentenünk gyógyszerfogyasztásunkat.

Köztudott, hogy Magyarország sajnos élen jár a túlzott és fölösleges gyógyszerfogyasztásban. Sokszor egy enyhe meghűlés esetén is célravezetőbb és gyorsabb megoldásnak tűnik egy-két tabletta bekapása. Nincs türelmünk, időnk, hogy megvárjuk, hogy a szervezetünk kidolgozza magából a betegséget. Ilyenkor a legtöbben nem is gondolnak arra, hogy ezeknek a gyógyszereknek mellékhatásai is vannak, amik aránytalanul megterhelik a szervezetet. Sokszor előfordul, hogy akár több féle pirulát is beveszünk a gyorsabb eredmény érdekében és nem számolunk azzal, hogy ezek milyen kölcsönhatásba kerülhetnek egymással.

Sok ember olyan gyógyszereket szed, melyeket egy egyszerű életmódváltással nélkülözni tudna. Ettől függetlenül mégis egyszerűbb elmennünk a háziorvoshoz és fölíratni valamit (jó esetben), vagy pedig kérünk a patikában valami vény nélkül kapható gyógyszert, amit a gyógyszerész javasol. Jó, ha tudjuk, hogy a háziorvos is és a gyógyszerész is a patikában érdekelt abban, hogy gyógyszert adjon el, mert anyagilag érdekelt benne. A gyógyszerész ráadásul azt sem tudja rólunk, amit a háziorvos, hogy esetleg szedünk-e rendszeresen valami mást, ami miatt módosulhat az általa ajánlott „kitűnő” készítmény.

Attól függetlenül, hogy már nagyon régen elszakadtunk a természettől, a természet ma is gondoskodik rólunk, megtalálható benne szinte minden, amire szükségünk lehet egészségünk megőrzése érdekében. Nekünk kell ezekre az értékekre vigyáznunk és újból meg tanulnunk ezeket használni a magunk javára, ahogy nagyanyáink és az ő nagyanyáik. Ismerjük meg, mennyi minden természetes orvosság van a közvetlen környezetünkben és használjuk. Sokat magunk is be tudunk gyűjteni belőlük, még csak venni sem kell. Egy városi ember is elmehet a családjával kikapcsolódni a természetbe és közben friss jó levegőt szív és begyűjtheti azokat a nagyszerű természetes gyógyszereket, amik segítik egészsége megőrzésében.

About vidfred

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …