Adele sokkal jókedvűbb, mint ahogy a dalaiban látszik

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Adele talán túl szerény ahhoz, hogy a nagy legendákhoz hasonlítsa magát, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy ötven év múlva ugyanakkora ikonnak számít majd mint kedvencei.

269326-2387x1651

Ráadásul dalainak témája mindig aktuális lesz, elvégre összetört szívű szerelmesek addig lesznek, míg világ a világ. Ha volt már valaha fájdalmas szakításod, akkor te is megtapasztalhattad azt az ellentmondásos állapotot, amiről az énekesnő eddigi két albumának összes száma szól: amikor egyszerre vágysz arra, hogy visszajöjjön a szerelmed, de arra is, hogy menjen a pokolba. Akik ismerik a dalait, azt hiszik, hogy teljesen befordulva él, de ez nem igaz! Sőt! Valójában vidám és boldog lány a legtöbbször.

Ez talán azért is van így, mert mindenféle gátlás nélkül képes beszélni a múltjáról: a nehéz dolgokról ugyanúgy, mint a szépekről, és ez az őszinteség egyáltalán nem jellemző a celebvilágban. Adele Londonban nőtt fel, de nagyon fiatalon, mindössze tizenkét évesen eldöntötte, hogy énekesnő szeretne lenni. Érettségi után úgy tervezte, hogy főiskolára megy, és majd egy lemezkiadónál kezd el dolgozni, hogy tehetségeket fedezzen fel. Nem mintha feladta volna az álmát, hogy énekesnő lesz, csak úgy érezte, nagyobb esély van arra, hogy a háttérben dolgozzon. Miközben a legutolsó vizsgáira készült, és épp a tizennyolcadik szülinapi buliját szervezte, egy kiadó munkatársa jelentkezett, hogy szívesen találkozna vele.

Egy barátja csinált neki egy profilt egy közösségi oldalon, ahova felrakta a dalait, és ezen keresztül jelentkezett az illető. Először azt hitte, hogy egy zaklató, ezért elküldte. Csak később jött rá, hogy ki is ez a befolyásos ember, aki a hírességek albumait kiadja: viszont mégis találkoztak és alá is írták a szerződést. Így hát ahelyett, hogy beiratkozott volna az egyetemre, elkezdett az első albuma dalain gondolkodni. Az első album, a 19 meg is jelent 2008 januárjában. A zenéit máris játszani kezdték a rádióban, a sztárok pedig alig várták, hogy megismerjék az új énekesnőt. Olyan felkapott lett, hogy még Grammy-re is jelölték a legjobb új előadó kategóriában: amit persze meg is nyert!

 

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …