Családban marad?

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Egyre több ember fejében fogalmazódik meg az a kérdés, hogy szakítás után tanácsos dolog-e jóban maradnia a volt párja családjával. Ilyen például Jennifer Lopez példája: nemcsak a szerelme elvesztése viselte meg, hanem az is, hogy jobbnak látta, ha egy ideig nem beszél volt párja családjával sem. Ez pár hónapig így is ment, de utána felhívta a családot, hogy hozzák rendbe a barátságot, mindeközben volt párjával is harmonikus kapcsolatot építettek ki, nem nehezteltek egymásra. Hogy hogyan jutott el idáig?

20120824-szeress-pasik-szakitas-utan-1

Az első kérdés amit ilyen esetben fel kell tenned magadnak az az, hogy vajon miért akarod továbbra is tartani a kapcsolatot volt kedvesed családjával: azért, hogy közelebb maradj a volt párodhoz? Szakértő szerint ez nincs rendben így: egy ilyen szituációban hajlamos lehetsz arra, hogy magadnak is hazudsz és a körülötted lévő embereknek is, ezért célszerű ilyenkor egy nagyon alapos önvizsgálatot tartanod.

Ha csak azért akarsz a család közelében maradni, mert abban reménykedsz, hogy esetleg mesélnek majd a volt kedvesedről, információval szolgálnak Neked, akkor jobb ha végleg elköszönsz a családtól, hiszen ilyen esetben csak a saját érdekedben akarsz jóban maradni velük. A szakértő tanácsa elég drasztikusan hangzik: szakítás után az a legjobb ha legalább egy hónapig minden kommunikációt, illetve kapcsolatot megszüntetsz a volt párod családjával.

Ez azt jelenti, hogy sem SMS, sem egy rövid telefonhívás, sem Facebook vagy más közösségi oldalon lévő kommunikálás, hiszen a családnak és neked is meg kell nyugodnod, feldolgozni az eseményeket, hiszen ha csak nem egy pár hetes kapcsolatról volt szó, ez mindenki számára egy nagy változás. Viszont mi történik akkor ha volt kedvesed családja keres fel Téged? Nos, ilyenkor az a legjobb, ha higgadt maradsz, kedvesen, ámde távolságtartóan reagálsz. Ebben a szituációban is az a legjobb, ha egyenes maradsz: mondd el nekik, hogy mint eddig, ők továbbra is nagyon fontosak maradtak Neked, de időre van szükséged, hogy összeszedd magad, és végiggondold, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel a szakítás után, ezért szeretnéd, hogyha egy ideig nem beszélnétek egymással.

About Krisztina Várnay

Privát végzettségem jogász és igazságügyi medátor, emberi jogok tanár. Újságíró-kommunikációs technológiák képzésen részt vettem. Jelenleg a KRE BTK szociológia szakán tanulok, miközben az University UNESCO hallgatójaként célom a nemzetközi globális fejlődés és a katasztrófavédelem területén történő segítségnyújtás.

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …