A spórolás titka

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Ha Te is azok közé tartozol, akiknek minden hónapban az utolsó hétre vagy az utolsó pár napra elfogy a pénzük, akkor ez a cikk neked szól! Nos, mi lenne ha ez másképp lenne? Amikor megérkezik a fizetésed, úgy érzed magad mintha újjászületnél, mivel pár nappal előtte arra sem volt pénzed, hogy elmenj kicsit lazítani a barátokkal? Mit szólnál ahhoz, ha nem folyna ki a kezeid közül a pénz minden egyes hónapban, sőt még félre is tudnál tenni egy keveset?

9593296_l1-1024x682

Az első lépés az, hogy legközelebb amikor megkapod a fizetésed, ne kezdj azonnal őrült vásárlásba!- ilyenkor hajlamos vagy arra, hogy olyan dolgokat is megvegyél amire tulajdonképpen semmi szükséged sincsen! Ilyen esetben az a legjobb, ha félreteszed a fizetésed ötven százalékát rezsire, a havi utazási költségre- kocsi esetén benzin, más utazási lehetőség esetén bérlet- és minden rendszeres kiadásra: például étel, ital, hétköznapi dolgok, stb. Ha ebből a pénzből marad, akkor nem tilos elköltened arra, amire még szükséged van pluszban! Ezután következik a sorban a fizetésed harminc százaléka, amiből fizeted a szórakozásodat: a bulikat, a szépségszalont, az ajándékokat, egy-két új ruhát. Így el is költötted a fizetésed nyolcvan százalékát.

Maradt még húsz százalék, amit célszerű félreraknod, hogyha később bármi történik akkor legyen mihez nyúlnod- ha ezt minden hónapban megcsinálod, akkor akár egy szuper nyaralásra is összegyűlhet a pénz! Viszont biztos lesznek olyan dolgok amikről nem szívesen mondasz majd le: például a munkahelyi kávéról, vagy a reggelenkénti vásárlásról a büfében- de számold csak ki: mennyi pénzt spórolhatsz meg azzal, ha ezentúl termoszban viszed a kávét a munkahelyedre és a szokásos reggeli büfémenet helyett otthonról viszel magadnak szendvicseket! Vagy egy másik hétköznapi példa: zacskókat venni a bevásárlás közben. Kis dolognak tűnik, de akár kétezer forinttal több maradhat a zsebedben ha ezentúl mindig viszel a táskádban egy vászontáskát- így nem költesz feleslegesen a szatyrokba bevásárláskor. Jó ötlet az is, hogy ha van olyan hely ahol rendszeresen vásárolsz, akkor ott egy törzsvásárlói kártyát váltasz ki- így tíz vagy húsz százalékos kedvezményekben is részesülsz!

 

 

About Vdorina99

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …