Napozz okosan!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Berobbant a nyár, a strandok tömve vannak, de ugye most sem feledkezel meg a bőröd védelméről?

200390089-001_zon_Renee

Az arcodat éri legtöbbet a nap, így ha sokáig meg akarod őrizni a bőröd épségét, akkor ezen a területen kettőzd meg a védelmet! Ebben az esetben nem elég az ha csak naptejjel kened be az arcodat, így célszerű beszerezned egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fényvédőt. A fényvédő faktoron kívül az is fontos, hogy milyen állagú a készítmény amit magaddal viszel- hihetetlen de mint mostanában egyre több krém vagy más egyéb, ez is a bőrtípusodtól függ!

A krémes állagú anyagok a száraz bőrtípusra valók: ezek a napozókrémek amellett, hogy védnek a Nap káros sugaraitól, hidratáló és tápláló összetevőket is tartalmaznak, így egyszerre óvhatod és ápolhatod vele a testedet! A második típusnak olyan állaga van mint a tej: könnyű felvinni a bőrre és nagyon gyorsan beszívódik, viszont ez a típus leginkább városnézéshez és/vagy sportoláshoz ajánlott, mert nem ragad rád tőle a ruhád és nem lesz egy kicsit sem zsíros tapintású a bőröd. A harmadik típusnak olyan állaga van, mint az olajnak. A bőrnek gyönyörű csillogást ad, bár ezek a készítmények az alacsonyabb faktorszámú készítmények közül kerülnek ki. Jó választás ha már lebarnult a bőröd és ha csak egy kis extra védelem kell.

Léteznek olyan ételek is mindemellett, amelynek köszönhetően a bőröd jobban bírja majd a napot- emellett az egészségednek is nagyon jót teszel vele! Ilyenek például a sárga színű zöldségek és gyümölcsök, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak béta-karotint és védi a bőrt az idő előtti öregedéstől. Az olajos magvak rengeteg E-vitamint tartalmaznak és segít megóvni a bőr puhaságát. A ciprusfélékben és a paprikában lévő C-vitamin serkenti a bőr rugalmasságát és segít megőrizni a feszességét, valamint több tápanyaghoz juttatja a sejteket. Mindemellett vannak olyan ételek, illetve italok amelyek ártanak a bőrödnek: ilyenek például az alkoholos koktélok, amely fényérzékennyé teszi a bőrt, hatására sokkal könnyebben leégsz. A petrezselyem, a zeller és a kapor túlzott fogyasztása pedig kiütéseket okoz.

GD Star Rating
loading...

About Vdorina99

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …