Napiközlöny.puff

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

Kedves Mindenki!

Ti akik olvastok minket ill. nem olvastok, akik az interneten bolyongva belénk botlotok vagy ránk akadtok, akik követtek és szerettek minket vagy akik éppen pont nem szerettek és még tovább is van: gyűlöltök minket, figyelem!

Ennek az újságnak az alap ötlete és gondolata az volt, hogy mi emberek, kicsik és nagyok, okosak és nem okosak, bátrak és félénkek, vélemény nyílvánítók vagy éppenséggel közömbös unatkozók, mi mind egy helyen, egy közegben jelen vagyunk és összekapcsolodunk az interneten keresztül. Itt tudjuk, ha akarjuk eszméinket átadni, írva és olvasva meghallgatni egymást.

Legyen tehát egy olyan oldal, ahol megmutathatjuk magunkat, hogy írhatunk, elmondhatjuk és egymást értékelve vagy csak közönyösen tovább böngészve átadhatjuk közlendőinket. De nem ám akárhogyan, hanem motiválva, hogy ugye a – minek is csinálnék én ilyet – tettük fel a kérdést (vagy sem)…, mi a retkes faszért írnék én ide, ha máshová sem írok, meg ugye egyébkent sem csinálok semmit amúgy sem, ami több karakter leütesből áll mint a nevem, de azért a facebookon megosztok párezer baromságot dolgokra mégis van időm – kifogasokkal élők is felmorduljanak, na nédd a mi e? Motivációs eszközünk pedig, más jobb dolog nem lévén a Földön, amikor parizerre is gyűjteni kell, (azé internet van)…a pénz lett, illetve az adományaink megfelelő pontszámok elérése után, – nem szégyeljük kimondani, csúfosan megbukott.

Ez a mi hibánk, mert azt gondoltuk, hogy egy 21.századi társadalomban elfér egymás mellett a jó a rossz és a csúf is meg a vallási ide oda tartozó mellett a körmönfontan bazmegelő cult író és a nagyi narancsos pogácsája recept is. Azt hittük, idealista módon, hogy az emberek nem emberek, hanem jófejek. Tévedtünk, emberek maradtunk mind, mi is, mi sem lettünk jófejek. Csak emberek, akik kicsit most csalódottan és kicsit a földet bámulva dünnyögnek a tenyerükbe.

Nem fért el ez a sok dolog itt egyszerre, és iránymutatás nélkül ez a nagy szabadság börtönné változott. Most már látjuk és be is vallhatjuk egymásnak (tisztelet a kivételnek, és köszönjük), hogy nem érdekel minket egymás véleménye és az sem érdekel minket, hogy valakit érdekel-e a mi véleményünk! Leszarjuk, a vélemény nem jó biznisz, nem fun. Az a fun, amikor valami balek, idióta leír valamit és mivel az nekem úgysem tetszik, jól beszólok és kiröhögöm, ja ha meg tetszik (ugyan már, az nagyon ritka, meg az úgyis valamilyen összeesküvés zónaba tartozik) akkor na bumm, azt is leszarom, max nyomok neki egy lájkot, persze ha a lájk szó nem hosszabb mint a nevem, vágod köcsög?!

A mi hibánk, hogy azt gondoltuk, az emberek a fiatalok és az idősebbek is meg fognak mozdulni, de valószínűleg nincsen idejük, erejük, merszük, gondolatuk, kedvük, ujjuk, számító gépük, internetük (van csak a fönököm baszogat egész nap, azt otthon már csak tv-zek meg ilyesmi tudod, bekommentelgetek a face-en a faszoknak, meg a gyerek is ordít, világos???), szóval semmi használható eszközük ahhoz, hogy keressenek havi 5000 vagy 15 000 FT-ot. Nem kell az alamizsna adományotok, meg a kis faszomvert újságotok, ahová még az eltévedt féregvírus is csak aludni jár (mégsem kell gyűjteni parizerre..). Igen rájöttünk, hogy a pénz nem motivál, csak akarjuk, hogy legyen a nagy semmire, mondjuk azért mert van sz. gépem és még hozzá lájkolni is tudok, mer mér, nem a facebook a internet ??? vagy mi, a lottos játékos oldal, meg a rulettezős izé na..nem jut eszembe. Na, nem az a internet?

Persze voltak jobb napjaink is, voltak nagy verbális csaták is, amit szerencsére nem nyert meg senki, de ez is mutatta a közösség erejét és hatalmát…a vélemény erejét és hatalmát, csak sajnos ezt nem lehet kialkudni, nem lehet megszabni és nem is lehet megrendelni.

Nincsen más dolgunk most már, hisz a mi részünkről megprobáltuk, megértettük és elfogadtuk azt, amitől már a kezdetekkor is egy kicsit tartottunk, hogy ilyen nem létezik! Amit mi szeretnénk, nem lehetséges mert természet ellenes, vagy éppenséggel természet feletti, de nem normális az biztos. Egy próbát megért és mindazok akik velünk maradtak egészen mostanáig megízlelhették és kipróbálhatták a nagyközönség elé vetett szerepet, amit vagy felemelőnek vagy lehangolónak találhattak. Nincsen más dolgunk csak megköszönni és elköszönni, ettől a formától, egy irányítottabb útra térni, ahol persze már nem lehet akarkinek akarmiről írni.

Egy új dimenziót szeretnénk nyitni, amit még nem tudunk, hogy kivel és hogyan, mikor és milyen irányba, de nyitjuk majd.

Vagy mégsem, a lájkok száma majd eldönti, vagy még az sem.

puszi mindenkinek

napikozlony. hu

(vagy inkább ahogy azt a neve is predesztinálta, napikozony.hu)

 

 

About aaa

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …