Vegyük kézbe a kezünket!

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A szépségápolás során hajlamosak vagyunk megfeledkezni a körmeinkről, főként a férfiak. Ne kövessük el ezt a hibát, hiszen a kezeinket sok dologra használjuk és mindig szem előtt vannak. Most pedig lássuk, hogy hogyan is tarthatjuk karban a körmeinket.

Jó, ha van kéznél egy erős körömcsipesz vagy olló, ezenkívül szükségünk lesz egy körömreszelőre és némi kézkrém is hasznos lehet.
A körmeinknek tisztának kell lenni, megfelelő formára vágva és a körülöttük lévő bőrre is ügyelnünk kell. Ha korábban nem viseltük jól gondját a kezünknek, hagyjuk egy kicsit nőni a körmeinket, hogy a megfelelő formára vághassuk őket.

nailclipper-300x225

Mielőtt elkezdenénk levágni a körmeinket, érdemes egy kis meleg vízzel megtisztítani és megpuhítani őket. Mossuk meg szappannal a kezünket és tartsuk legalább egy fél percig a meleg víz alatt vagy egyszerűen vágjuk a körmeinket zuhanyzás után.

Használhatunk körömvágó ollót vagy körömcsipeszt, mindkettő tökéletesen megfelel a célra. A körmöket kerek formára vágjuk az ujjvég görbületét követve, de vigyázva, hogy ne vágjuk túl mélyen. Mindig hagyjunk egy kicsi fehér részt a köröm végén. Ha készen vagyunk, szárítsuk meg a kezünket. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a körömágyat, a bőr a körmeink és az ujjaink találkozásánál jó okkal van ott.
Ajánlatos egy reszelővel végigmenni a köröm szélén, hogy ne akadjanak később bele a ruhánkba vagy valami másba. Fogjuk a reszelőt és határozott mozdulatokkal húzzuk végig párszor a szélektől a köröm közepe felé haladva. A sarkokat ne reszeljük le túlságosan, mert ez meggyengítheti a körmeinket. Ha végeztünk némi kézkrémmel puhábbá tehetjük a kezünket és egészségesebbé a körmeinket.

Ki ne szeretne szép ujjakat? Ehhez az kell, hogy soha ne rágjuk a körmünket! Ha korábban mégis így tettünk, akkor egy kicsit meg kell növesztenünk őket mielőtt kezelésbe vehetnénk a körmöket. Gyakran a köröm körüli bőr is sérül ilyenkor, vagy csak túlságosan ki van száradva. Van egy biztos mód ennek az orvoslására. Szerezzünk némi vazelint vagy bármilyen kézkrémet, ami a bőr mélyebb rétegeit is hidratálja. Kenjünk be az ujjaink végét és hagyjuk a krémet felszívódni. Majd kenjünk be ismét és vegyünk fel egy gumikesztyűt éjszakára. Egy kiadós alvás után reggel boldogan üdvözölhetjük a vadiúj ujjainkat. Figyeljünk, mert néhány termék lanolint tartalmazhat, amire sokan érzékenyek.

 És még egy dolog. Ha nem akarunk sárga körmöket, szívjunk kevesebb cigarettát vagy szokjunk le teljesen. 

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …