A szánk mindent elmond rólunk

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Szeretnénk kellemes leheletet? Ki ne szeretne? Szerencsére nem lesz nehéz dolgunk. Egy egészséges étrend és a jó higiénia megteszi a dolgát. Itt csak arról írok, hogy hogyan legyen különösen jó illatunk. Ha valamiért rossz a leheletünk, előtte azt kell rendbe tennünk. 

76ad7210001fd4e84c3dd1e5

A rágók és a szájvíz

Ezek a termékek arra lettek kitalálva, hogy kellemes illatot adjanak a szánknak. A rágógumik többféle ízűek lehetnek, válasszunk egy olyat, ami a legjobban megy a személyiségünkhöz. A gyümölcsös ízek lazábbak, játékosabbak, míg az erős mentol komolyabb emberre utalhat. Mivel bárhova magunkkal vihetünk egy csomag rágót, ezért különösen hasznosak lehetnek. A szájvizet inkább otthon használhatjuk, esetleg egy mosdóban, szóval kevésbé rugalmas, de sokkal hosszabb ideig érezni a hatását. Mindenképpen kerüljük az olyan szájvizeket, amik alkoholt tartalmaznak, mert kiszárítják a szánkat, ezzel rossz leheletet okozva.

Étrend

Van néhány étel, ami különösen sokat segít a szánk tisztán tartásában és a jó lehelet megőrzésében. Egy pohár víz evés előtt segíteni fog, hogy ezek kifejtsék hatásukat és nedvesebbé teszi a szánkat. Az eper egy csodálatos dolog. Nem csak az íze és az illata remek, de tele van vitaminokkal is, fehéríti a fogakat és segít eltávolítani róluk a lepedéket. Fogjunk egy kis darab epret és dörzsöljük be vele  a fogainkat. A többit pedig csak simán együk meg! A joghurt segít megelőzni a baktériumok lerakódását a szánkban és néhány gyümölccsel együtt különösen ízletes lehet.

Egy másik antibakteriális étel, aminek kellemes illata van, a kardámom. Ez egy távol-keleti fűszernövény, amit nagyobb boltokban találhatunk meg. Csak rágcsáljunk egy kis darabot néhány percig, utána pedig élvezzük a remek illatot. Van még néhány fűszer, ami segíthet fenntartani a kellemes leheletet, például a szegfűszeg vagy a kömény. Ha csak egy gyors megoldásra van szükségünk, akkor a petrezselyem a legjobb választás. Egy kellemes illatot hagy maga után és sokkal frissebbnek fogjuk érezni a szánkat. Amikor szomjasak vagyunk, igyunk zöld teát, nagyon egészséges és jó illata van.

Kerüljük a dohányzást, a kávét és a túl sok cukrot. És mindig tartsuk tisztán a szánkat. Naponta legalább kétszer mossunk fogat és cseréljük sűrűn a fogkeféinket.

About Lebegő Csiga

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …