Microsoft store és Metro app-ok!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Új lehetőségek Windows 8 oprendszert használók számára!

A microsoft store (Áruház) A windows legújabb kiadásának a windows 8-nak nélkülözhetetlen része! Hasonlóan működik , mind az android rendszereknél a google play, több ezer alkalmazást találhatunk windows 8 gépünkre, ami megkönyíti, kényelmessebé teszi a használatot. Számos programokat, játékokat tölthetünk le, fizetős illetve inygyenesen. A store naprakészen tartja a letöltött alkalmazásokat, ha megjelenik frissítés azt automatikusan telepíti, vagy jelzi, hogy az adott alkalmazásunkra érkezett frissítés! Létrehozhatunk x-box fiókot is és ha összekapcsoljuk a konzolt a pc-hez az ott megjelent játékokat játszhatjuk x-box konzolunkon!  Ezek az alkalmazások az új Metro(csempe) platformra készűltek , így csak a windows 8-as oprendszerü gépekre érhetők el!

Csempe alkalmazások:

Nagy előnyük, hogy a megvásárolt alkalmazásokat nem csak egy pc-re telepíthetjük, mivel microsoft accunthoz köti és ezért bármely win 8-as gépen ha saját fiókunkal jelenkezünk be az alkalmazást máris telepíthetjük legfeljebb öt gápre! Ebböl néhány alkamazás a kapcsolatok, naptár és a pósta a windows részét képezi.

Igazából a játékoknak van nagy előnye, mivel az elért eredményeket a Sky Drive-on menti így bármely gépünkön az elért eredménytől folytathatjuk a játékot!

Játékok közül megtalálhatjuk az igen népszerü Angry birds legújabb változatát,  minesweeper meg az igen népszerü microsoft kártyajátékat! Valamint közösségi app-okat is beszerezhetünk, mint pl. Facebook, Twitter , ami együttműködve az oprendszerünkel az adott közösségi oldal bejelenkezése nélkül kapcsolatban lehetünk ismerőseinkel, barátainkal! Vagy akár megtekinthetjük, hogy éppen milyen időjárás várható, órás lebontásban, ha utazni szeretnénk a térkép app segítségével útvonal tervet készíthetünk, akkár a BKV járatait is megtekinthetjük, a legfrissebb híreket olvashatjuk! Ha telepítjük a Skype legújabb metró felületre tervezett alkalmazását, azt összekapcsolhatjuk a közösségi fiókjainkal, így akár a Facebook-os ismerőseinket is felhívhatjuk egyetlen kattintással!

Szóval mindent egybevetve nagy átörést hozott a Microsoft az új oprendszer és a store alkalmazásaival, mert így szinte már mindent elérhetünk, megtehetünk gépünkről egy két kattintással a lehető legkényelmesebb módon!

GD Star Rating
loading...

About Time76

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …