Vírusvédelem

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Az internet világa egyre nagyobb veszélynek teszi ki a felhasználókat, a naponta több ezrével szaporodó vírusok miatt, ezért már elengedhetetlen , hogy valamilyen védelmet használjunk! Számos vírusírtó közt válogathatunk, kínálnak pénzért, de ingyenes változatot is választhatunk! Általában amiért fizetni kell átfogóbb védelmet nyujt a felhasználó számára, Tartalmaz tűzfalat , biztonsági mentés lehetőséget, valamint biztonságos tranzakciót kínál az adatlopás ellen! Az ingyenes változat általában a kártevők ellen védi gépünket!

A vírusokról tudni kell:

Ha bekerül a gépünkbe nagyon sok kárt tud okozni, lassítja a gépünket, adatokat küld rólunk pl. jelszavakat, számlaszámot, bankártyaszámot a vírusterjesztő számára, adatainkat fájljainkat törölheti gépünkröl és átveheti az irányítást felette, kiírtása nagyon nehéz, sokszor lehetetlen, ha nem sikerül akkor csak az oprendszer úratelepítésével oldható meg, ami sok bosszúsággal jár mert minden beállítást, programot ujra kell telepítenünk, hacsak nem volt biztonsági mentésünk a gépen! És sajnos vannak olyan vírusok, ami a legveszélyesebb kategóriába sorolhatók! Ezek tönkreteszik merevlemezünket a gépen, mert egy olyan kódsort helyez el rajta ami milyatt hiába telepítjük ujra a rendszert a vírus továbra is jelen lesz, vagy teljesen használhatatlanná teszi azt!

Hogy melyik antivírust is válaszzuk?

Ezt minden felhasználónak maga kell, hogy eldöntse, de nemárt ismertet választania mert akkor biztonságban tudhajuk gépünket, de akkor is óvatosnak kell lennünk, hogy milyen oldalakat nyitunk meg, mert 100% védelmet egyik antivirus sem tud biztosítani!

Most náhány ismert antivírust felsorolok:

– Avast (ingyenes)

-Nod32

-Norton

-Kaspersky

-Avira

-Microsoft essential (ingyenes)

-AVG free (ingyenes)

Az ingyenes vírusírtók közül az Avast kínálja a legátfogóbb védelmet és a gépet sem lassítja tulságosan, persze az avast-nak is van fizetős változata, az már tartalmaz tűzfalat is!

Aki már windows 8 oprendszert használ, annak nem feltétlenül kell vírusírtót telepítenie, mert az oprendszerbe alapból van integrálva vírusvédelem, ami defender névre hallgat és nagyon jól végzi dolgát, kevés erőforrás mellet!

Tehát a vírusvédelem fontos hogy legyen telepítve menden számítógépre, mert hiánya sok kárt tud okozni!

About Time76

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …